Megjött a Grok AI, Elon Musk mesterséges intelligenciája

Elon Musk
BERLIN, GERMANY DECEMBER 01: SpaceX owner and Tesla CEO Elon Musk poses on the red carpet of the Axel Springer Award 2020 on December 01, 2020 in Berlin, Germany. (Photo by Britta Pedersen-Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Viccelődésre is futja a Grok névre keresztelt chatbotjától.
Vágólapra másolva!

Régóta várt bejelentéssel állt elő a régebben Twitter névre hallgatott X ura. Egyenlőre még rendkívül korlátozott nyilvános béta keretében elérhetővé vált a közösségi hálózat Grok névre keresztelt chatbotja. Ez a ChatGPT és a Google Bard közvetlen riválisa kíván lenni, mesterséges intelligenciát és gépi tanulást használ, valós idejű hozzáféréssel rendelkezik az X-en megjelenő bejegyzésekhez.

Musk célja egy „maximálisan az igazság megismerésére törekvő" chatbot elkészítése, amely szinte bármilyen kérdés megválaszolására képes, adott esetben akár javaslatokat is adhat a megfelelő kérdésekre. Musk kiemelte, hogy még humorral is reagálhat, amit egy kokain lépésről lépésre való elkészítésére vonatkozó kérdéssel illusztrált.

Mikortól lehet használni a Grok asszisztenst?

A Grok nyilvános bétája egyelőre csak egyesült államokbeli felhasználók szűk köre számára érhető el, az érintetteknek várólistára kell feliratkozniuk, folyamatosan bővül majd a hozzáférők köre. Viszont nem lesz ingyenes, csak a havi 16 dollárba kerülő X Premium Plus előfizetői vehetik majd igénybe a Grokot.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!