Itt a drámai háborús döntés, minden megváltozik

Ukrajna, orosz-ukrán háború, háború, 2023.10.31.  Training session of Ukrainian soldiers in Donetsk Oblast 22nd brigade,army,Donetsk Oblast,Russia,soldiers,tank training,t Horizontal
DONETSK OBLAST, UKRAINE - 29 OCTOBER: Ukrainian army soldiers of the 22nd brigade during tank training as Russia-Ukraine war continues in Donetsk Oblast, Ukraine on October 29, 2023. Diego Herrera Carcedo / Anadolu (Photo by Diego Herrera Carcedo / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
A holland védelmi minisztérium bejelentette, hogy öt darab F-16-os vadászgépet küldenek Romániának, ezeket majd az ukrán pilóták kiképzésére használják.
Vágólapra másolva!

Kaisa Ollongren, Hollandia védelmi minisztere közösségi oldalán közölte, hogy öt darab F-16-os vadászgépet adnak át Romániának, ezzel segítve az ukrán pilóták kiképzését. A repülőgépeket már útnak is indították, a Fetesti légibázison szállnak majd le Romániában a nap folyamán.

Ollongren azt is elmondta, hogy a közeljövőben Romániában gyakorlóközpontot hoznak létre, így további ukrán pilótákat is ki tudnak majd képezni az országban.

Az Izvesztija felidézi, hogy egyes európai országok a jövő év első negyedévében kezdik meg az F-16-os vadászrepülőgépek szállítását Kijevnek. Az ukránok abban reménykednek, hogy 19 ilyen típusú gépet kapnak Dániától, de Hollandia, illetve Belgium is az adakozók között van. Egyes jelentések szerint Ukrajna 2025-ig 61 F-16-os vadászgépet kap szövetségeseitől.