Bohár Dániel: Mi lesz veled Európa?

Aarhus, 2023. október 31. A palesztinokat támogató tüntetés a dániai Aarhusban 2023. október 31-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, az izraeli légierő azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. Izraelben több mint 1400 ember életét vesztette, az izraeli válaszcsapások több mint 8300 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/EPA/Ritzau/Mikkel Berg Pedersen
Vágólapra másolva!
Magyar vagyok és európai. Olyan európai, aki nagyon szeret európai lenni. Pont emiatt aggódom a kontinensünk miatt.
Vágólapra másolva!

Lehet, hogy furának fog tűnni, amit most írok, de szeretnék 15 év múlva, az akkor 20 éves fiammal Münchenben sörözni egyet. Sokan most azt gondolhatják, hogy miért kell ezt egyáltalán leírni, miért kell erről egyáltalán gondolkodni. Így lesz és kész! Mi akadályozná meg a mi jövőbeni közös sörözésünket?

Például az, hogy 15 év ezelőtt Európában nem sokan gondolták volna, hogy 2023-ra lesznek olyan városok, ahol az eredeti lakosság kisebbségbe kerül. A matematika pedig azt mutatja, hogy 15 év múlva a már most is hatalmas számú muszlim közösség sokszorosa lesz a jelenleginek. A bevándorlók ugyanis több gyereket szülnek. Sokkal többet.

Sokan vannak, még többen lesznek és annál is erőszakosabban hódítanak. A minap láttam egy videót, amelyen egy muszlim fiatal arról beszélt, hogyha többségben lesznek, akkor eltörlik a német alkotmányt és bevezetik a saríát. Lehet ezen nevetgélni, de az a helyzet, hogy Angliában már működnek saría bíróságok.

Maradjunk annyiban, hogy a saría törvénykezés nem túlságosan kompatibilis az európai törvényeinkkel, a demokráciafelfogásunkkal.

Miközben pedig Németországban már ezt tervezik, addig Franciaországban nem telik el egyetlen nap antiszemita támadás nélkül. A Hamász izraeli terrortámadása óta több mint ezer bűncselekményt követtek el a zsidó lakossággal szemben. Brutális ami történik.

Szeretném megmutatni a kisfiamnak, hogy milyen az igazi Európa. Nem vagyok benne biztos, hogy erre van még lesz lehetőségem.