Vágólapra másolva!
Marozsán Fábián után Fucsovics Márton is bejutott az 563 ezer euró (220 millió forint) összdíjazású szófiai keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjébe.

A világranglistán 47. Fucsovics a szerdai nyolcaddöntőben az osztrák Jurij Rodionovval (110.) találkozott, pályafutása során másodszor. Korábbi összecsapásukat a magyar játékos nyerte tavaly Stuttgartban. A fehérorosz származású, Németországban született ellenfél rögtön elvette a 31 éves nyíregyházi teniszező szerváját, akinek az első szettben csak egy (kihasználatlan) bréklabdája volt. Fucsovics - aki 2019-ben döntőbe jutott a bolgár fővárosban - 3:5-nél is elvesztette az adogatását, és ez már a szettjébe került.

Fucsovics Márton is ott lesz a szófiai negyedöntőben Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

A folytatásban aztán az ötödik bréklabdáját már kihasználta 3:3-nál a magyarok legjobbja, és előnyét sikeresen végigvitte, így 1 óra 18 perc elteltével kiegyenlített.

Az utolsó felvonás Fucsovics-brékkel kezdődött, majd a balkezes Rodionov 4:1-nél is elbukta a szerváját, innen pedig már nem volt a számára visszaút.

A fordulatos meccs 2 óra 13 percig tartott.

A nyolcadik kiemelt Fucsovics a csütörtöki negyeddöntőben a negyedikként rangsorolt argentin Sebastian Baezzel (29.) vagy az orosz Pavel Kotovval (80.) mérkőzik meg.

Korábban Marozsán Fábián a spanyol Roberto Bautista Agutot legyőzve jutott a nyolc közé, ahol a harmadik helyen kiemelt német Jan-Lennard Struff (28.) vár rá.

Eredmények, nyolcaddöntő:
Fucsovics Márton (8.)-Jurij Rodionov (osztrák) 3:6, 6:4, 6:1
Marozsán Fábián-Roberto Bautista Agut (spanyol) 6:3, 3:6, 7:6 (7-4)