Wintermantel Zsolt: Karácsony ne sunnyogjon, hanem emelje meg a BKV-sofőrök pénzét! - videó

WINTERMANTEL Zsolt
Budapest, 2018. november 13. Wintermantel Zsolt, a IV. kerület fideszes polgármestere beszédet mond a kisgyermeket nevelők tiszteletére állított szobor avatásán az újpesti Király utcában 2018. november 13-án. A szobor, amely egy fiatal nő és két kisgyermek alakját formázza, Koncz Viktória Éva szobrászművész alkotása. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Több cikk is megjelent a héten arról, hogy megérkeztek a filippínó buszsofőrök Magyarországra, akik januártól BKV-buszokat vezetnek Budapesten. Közben a baloldal egyfolytában a kormányt kritizálja hasonló témában.
Vágólapra másolva!

"Árulja el miniszterelnök úr, hány vendégmunkást akar még behozni Magyarországra?" - Kálmán Olga az idézett felszólalással próbálta meg felhívni a figyelmet az árnyékkormányra hétfőn az Országgyűlésben. Orbán Viktor miniszterelnök erre pedig úgy reagált, hogy inkább a szövetségesükhöz, Karácsony Gergelyhez interpelláljon, hiszen most alkalmaztak több vendégmunkást is Budapesten buszsofőrnek.

Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője Forrás: MTI/Mónus Márton

A főpolgármester pedig egyből reagált Facebook-oldalán, szerinte a munkaerő-kölcsönzés árt a magyar munkavállalóknak, helyette fel kellene zárkóztatni a béreket.

Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy Karácsony Gergely saját hatáskörébe tartozik a BKV sofőrök bére, de amikor ezt kellene megoldani, akkor inkább sunnyog.

A politikus szerint 150 buszsofőr hiányzik a BKV állományából, mert a jelenlegi fizetésért nem találnak megfelelő munkaerőt.

Közben arra a kettős beszédre is felhívta a figyelmet, hogy miközben a saját pártszövetsége a kormányt támadja az egyébként legálisan, törvényes keretek között munkát vállalók miatt, a fővárosban a közösségi közlekedésben külföldi munkavállalók vesznek részt.