Döntöttek az orvosok a pályán összeesett válogatott focistáról

resuscitation first aid injury fbl Horizontal
NEC Nijmegen's Bas Dost is taken off on a stretcher after he collapsed during the Dutch Eredivisie football match between AZ Alkmaar and NEC Nijmegen at the AFAS stadium on October 29, 2023 in Alkmaar. AZ's match against Nijmegen was abandoned in injury time after Nijmegen striker Bas Dost collapsed on the pitch. The former Netherlands striker regained consciousness and acknowledged the fans. Nijmegen were leading the game 2-1, with Dost having earlier found the net. (Photo by Ed van de Pol / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
Pénteken elhagyhatta az amszterdami kórházat Bas Dost, a holland NEC Nijmegen labdarúgócsapatának játékosa, és otthon folytathatja a rehabilitációját.

Bas Dost az AZ Alkmaar elleni bajnoki 90. percében esett össze a pályán még október 29-én, ezért félbe kellett szakítani a találkozót, majd a futballistát azonnal kórházba szállították. A csatár nem sokkal később a kórházból jelentkezett és arról számolt be, hogy már sokkal jobban érzi magát.

Az amszterdami kórházban az orvosok szívproblémát (szívizomgyulladást) diagnosztizáltak nála, emiatt Dost úgy döntött,

átmenetileg felhagy a labdarúgással.

A NEC 18-szoros holland válogatott támadójának szervezetébe megelőző intézkedésként szívritmus-szabályozót is ültettek.

Pénteken a holland klub a hivatalos oldalán jelentette be, hogy

az orvosok kiengedték a kórházból a 34 éves Dostot, aki hazatérhetett a családjához pihenni.

„Örülök, hogy hazatértem, és most nyugodt körülmények között tudok felépülni. Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki az elmúlt időszakban támogatott, ezt nagyon nagyra értékeljük" – idézte Dostot a NEC a honlapján.