Így készül a legfinomabb fajitas

marha fajitas
Vágólapra másolva!
Aki vendégeket vár, annak a fajitas lehet a nyerő választás! Az omlós, fűszeres húsból és az avokádókrémből mindenki annyit szed, amennyit szeretne, és mivel az egész tortillába kerül, szinte mosogatni sem kell utána!
Vágólapra másolva!

A fajitas egy igazi, mexikói-amerikai fogás.

A fajitas készülhet marhahúsból, csirkéből, de akár sertésből is, a lényeg úgyis a fűszerezés.

Sokféle fűszer kell hozzá, ettől lesz igazán autentikus, és persze nem maradhat el a tálalás során a mennyei avokádókrém és a savanykás tejföl sem. Ezek együttesen nyújtják ugyanis a tökéletes fajitas-élményt! Videón mutatjuk a fajitas receptjét.

Marha fajitas

Hozzávalók (4 fő részére):

  • 800 g érlelt marhafartő (4 szeletre vágva)
  • 5 g fokhagyma-granulátum
  • 5 g római kömény
  • 10 g pirospaprika
  • 5 g chipotle paprika
  • 0,5 g őrölt fahéj
  • 0,5 g szegfűszeg (őrölve)
  • őrölt fekete bors
  • 10 g cukor
  • 1 db lime leve
  • 500 g fagyasztott paprikacsík
  • 1 fej vöröshagyma (félkarikákra vágva)
  • olaj
A mexikói-amerikai fogás világszerte nagy népszerűségnek örvend. Forrás: Metro

Guacamole:

  • 300 g fagyasztott avokádókocka
  • 1 db lime leve
  • 1 db paradicsom (apró kockákra vágva)
  • 1 db salottahagyma (apró kockákra vágva)
  • 1 db jalapeño paprika (apró kockákra vágva)

A tálaláshoz:

  • 200 g 20%-os tejföl
  • 20 g friss koriander (aprítva)
  • 4 db tortillalap
  • 100 g vörös cheddar sajt (vékony csíkokra vágva)

Elkészítése:

  1. A fartőszeleteket jól bedörzsöljük a száraz fűszerek és a cukor keverékével, 30 perccel később bedörzsöljük a lime-lével. Forró serpenyőben kevés olajon médium fokozatig sütjük. Tálalás előtt 3-4 percig pihentetjük. Közben a serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk a hagymát és a paprikacsíkokat. Figyeljünk, hogy roppanós maradjon a paprika.
  2. A guacamole hozzávalóit a lime-lé kivételével egy nagy tálba tesszük, és habverővel vagy villával alaposan összedolgozzuk, közben több részletben sózzuk és végül a lime levével ízesítjük.
  3. A rostokra merőlegesen vágjuk vékony szeletekre a húst. Tálaljuk a serpenyőben megmelegített tortillalappal, paprikával, guacamoléval, tejföllel, cheddar sajttal kiegészítve, korianderrel megszórva.

Forrás: Mindmegette