Ezzel a módszerrel gyerekjáték a karaj kicsontozása – videó

karaj
karaj
Vágólapra másolva!
A sertéskaraj az egyik legkedveltebb húsféle: zsírszegény és igen változatosan elkészíthető. Ha csonttal együtt vesszük, problémát okozhat azonban a hús lefejtése. Hentes Robi TikTokra feltöltött videójában megmutatja, hogyan lehet gyorsan, precízen kicsontozni a karajt.
Vágólapra másolva!

A karaj magas fehérjetartalmú, a gerinc mentén húzódó szálkás hús. Egyben és szeletben is süthető, a rántott karaj pedig szinte minden magyar családnál a kedvenc ételek között szerepel.

Ha kicsit zsírosabb húsra vágyunk, akkor hosszú karajt válasszunk, ha pedig inkább a zsírban szegény húsokat kedveljük, akkor a rövid karaj a jó választás.

Csontos karaj vásárlásnál – hacsak nem egyben szeretnék megsütni – első lépés a kicsontozás. Sok háziasszony fél ettől a feladattól, de Hentes Robi most megmutatja, hogyan tudjuk egyszerűen, egy éles kés segítségével – bárd és egyéb fegyverek nélkül – gyönyörűen kicsontozni a karajt.

@spedupsongs.tiktok Full version is on YT! #tomi#valmar#valencia#roadto10k#spotifylyrics#fypシ#foryou#fy#spedupsongs#spotify#magyarzenek♬ valencia - sped up songs

Forrás: Mindmegette