Sokkoló felvételek kerültek elő a brutálisan megsérült válogatott focistáról

Hungary v Kazakhstan - International Friendly soccer Groupama Arena budapest Hungary Kazakhstan International Friendly march 2018 action ball football match Baktiyor Zaynutdinov Attila Fiola Horizontal SPORT EVENT
Attila Fiola #5 of Hungary slide tackles Baktiyor Zaynutdinov of Kazakhstan during friendly football match between Hungary and Kazakhstan at Groupama Arena on March 23, 2018 in Budapest, Hungary. (Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto) (Photo by Robert Szaniszlo / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Súlyos sérülést szenvedett a török Besiktas labdarúgócsapatának játékosa, Bahtijor Zajnutgyinov, a hétvégi, Basaksehir ellen 1-0-ra megnyert bajnoki mérkőzésen.

A kazah fociválogatott 25 éves támadója az első félidő hajrájában Jerome Opokuval vívott meg egy párharcot, és ugyan ő szabálytalankodott, a Basaksehir védője esés közben nagy erővel arcon könyökölte Zajnutgyinovot, aki fájdalmasan esett össze.

Az esetért a játékvezető a videóbíró vizsgálata után sem osztott ki lapot, Zajnutgyinovot azonban természetesen le kellett cserélni. Később ilyen felvételt osztott meg róla csapata a közösségi médiában:

A kazahoknak is nagy fájdalom a kiesése

Ha Zajnutgyinov nem tud pályára lépni a kazah válogatott soron következő Eb-selejtezőin, az nagyon rosszul érezheti a nemzetét is.

A válogatott gólrekordere ugyanis a jelenleg a selejtezőcsoport harmadik helyén álló együttes legfontosabb emberének számít,

és Kazahsztánnak van esélye arra is, hogy kijusson a jövő nyári, németországi kontinenstornára.

Zajnutgyinov a magyar válogatott ellen is betalált a két csapat 2018-as, egymás elleni felkészülési meccsén Forrás: NurPhoto via AFP/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

A kazahok San Marino és Szlovénia válogatottja ellen lépnek pályára az Eb-selejtezők utolsó két fordulójában, és ha mindkét meccset megnyerik, a szlovénok pedig nem győzik le Dániát, akkor Kazahsztán biztosan ott lesz az Eb-n. Ha mégsem így történik, akkor sincs még minden veszve, hiszen a Nemzetek Ligája-csoportgyőzelemnek köszönhetően ekkor (minden bizonnyal) Georgia, Görögország és Luxemburg ellen még kivívhatja a részvételt, és erre a négyes tornára egyáltalán nem esélytelenként érkezne a csapat.