Gulácsi Péternek elege van: ide igazolhat a magyar válogatott kapus

Training RB Leipzig Bundesliga RB Leipzig RBL Balls Peter Gulacsi, Gulácsi Péter
13 July 2023, Saxony, Leipzig: Soccer, Bundesliga, RB Leipzig: public training session at the Red Bull Academy. Leipzig goalkeeper Peter Gulacsi takes part in the training session. Photo: Jan Woitas/dpa
Vágólapra másolva!
Német sajtóértesülések szerint Gulácsi Péter a télen New Yorkba igazolhat. A RB Leipzig magyar válogatott kapusa e szerint az ottani testvércsapatánál, a New York Red Bulls együttesénél folytatja.

Gulácsi Péter egy évvel ezelőtti sérülés óta csupán a Német Kupa-meccseken kapott lehetőséget az RB Leipzigban, ráadásul a lipcsei csapat a sorozat második fordulójában 1-0-ra kikapott a Wolfsburg vendégeként is kiesett, így a magyar válogatott kapusának itt sem lesz alkalma bizonyítani. Marco Rose vezetőedzőnek nincs oka a változtatásra, Janis Blaswich rendre jó teljesítményt nyújt az RB Leipzig kapujában.

Éppen emiatt szárnyra kaptak olyan hírek, hogy Emil Forsberget követve a télen Gulácsi Péter is a tengerentúli ligában, az MLS-ben szereplő testvércsapathoz, a New York Red Bullshoz szerződik - derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Annak idején Gulácsi egy másik Reb Bull-csapattól, a Salzburgtól került Lipcsébe.

Gulácsi Péter lehet a tengerentúlra szerződik Forrás: dpa/picture-alliance/Jan Woitas

Gulácsi vasárnap a Freiburg elleni német bajnokin kisebb sérülés, lábujj-fájdalom miatt csereként sem vett részt, ennek ellenére csatlakozott a magyar válogatott keretéhez és ő is elutazott Bulgáriába. Marco Rossi együttesében vállalja a tartalékszerepet Dibusz Dénes mögött.