Újabb ország léphet be az izraeli háborúba

Izrael, Palesztina, gáza, háború, izraeli háború, konfliktus, palesztin, Gázai övezet, 2023.11.13.
TOPSHOT - Explosions erupt during Israeli bombardment in the northern Gaza Strip near a position along Israel's southern border on November 12, 2023 amid ongoing battles between Israel and the Palestinian Hamas movement. (Photo by FADEL SENNA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Israeli Broadcasting Corporation szerint a parancsnok, Tomer Bar vezérőrnagy közölte, hogy az Izraeli Légierő (IAF), amelyet Izrael stratégiai karjaként jellemez, „felkészült és működik az egész Közel-Keleten, minden szükséges színtéren, bárhol".
Vágólapra másolva!

Bar fenyegetése néhány nappal azután érkezett, hogy a hutik (Anszar Allah) két támadást jelentettek be Izrael ellen, és azzal fenyegetőztek, hogy célba veszik a Gázai övezet támogatására Jemen közelében közlekedő izraeli hajókat - írja a South Front.

A hutik, akik Jemen nagy részét irányítják, rakéták és drónok nagy arzenálját tartják fenn, az úgynevezett „Ellenállási Tengely" részét képezik, amelyet Irán támogat, és tagadják Izrael létezését.

A gázai háború kitörése óta a hutik rakétákkal és drónokkal indítottak támadásokat Izrael ellen. A csoport lelőtte az Egyesült Államok hadseregének harci drónját is, amely állítólag Jemen nyugati partjainál működött Izrael támogatására.

Az IAF rendelkezik azokkal az eszközökkel, amellyel meg tudja támadni Jement, mint ahogyan az izraeli haditengerészet is.

Ennek ellenére az országot ért bármilyen támadás tovább provokálhatja a hutikat. A csoport valószínűleg fokozni fogja Izrael elleni támadásait, sőt a közeli amerikai hadihajókat és támaszpontokat is célba veszi.