Pezsgőbe kevert drogot egy férfi Németországban, egy ember meghalt

Vágólapra másolva!
Letartóztattak egy gyanúsítottat annak az 52 éves férfinak az ügyében, aki tavaly meghalt, miután ecstasyt kevertek az italába egy étteremben.
Vágólapra másolva!

Egy társaság több tagja rosszul lett, miután 2022 februárjában ugyanabból a háromliteres üvegből ittak pezsgőt a bajorországi Weiden városában. Öt férfit és három nőt szállítottak kórházba. Az egyik férfi még aznap este meghalt.

A toxikológiai vizsgálatok kimutatták, hogy a pezsgő magas koncentrációban tartalmazott MDMA nevű illegális kábítószert, közismertebb nevén az ecstasyt.

A weideni ügyészség közölte, hogy a 35 éves lengyel gyanúsított Hollandiába menekült, ahol a holland hatóságok a lengyel szervekkel együttműködve fogták el. Kábítószer-kereskedelemmel, valamint gondatlanságból elkövetett emberöléssel és testi sértéssel vádolják.

A német ügyészek közölték, hogy folytatják a nyomozást a többi lehetséges bűntárs azonosítása érdekében. A weideni haláleset után a német és a holland hatóságok figyelmeztetést adtak ki a fogyasztóknak, hogy

legyenek körültekintőek, és a szórakozóhelyeken ne hagyják őrizetlenül az italaikat.

2020-ban egy nő hasonló körülmények között halt meg, miután egy korty ecstasyval "megfűszezett" bort ivott.

Az MDMA egy szintetikus drog, amely az 1980-as években vált népszerűvé.

A kábítószer fogyasztása testhőmérséklet-emelkedést okozhat, ami végzetes lehet. Az MDMA emellett megterheli a szívet, megnöveli a pulzusszámot és a vérnyomást, és károsíthatja a veséket - írta a CBS News.

(A címlapi kép illusztráció!)