Vágólapra másolva!
Olaszország Észak-Macedónia csapatát fogadta az Európa-bajnoki selejtezők pénteki játéknapján. Az első félidőben Darmian és Chiesa góljaival az olasz csapat szerezte meg a vezetést, majd a második félidőben Atanaszov két találatával szépítettek a vendégek. Raspadori és El Shaarawy góljaival azonban végleg eldöntötte a meccset az olasz válogatott.

Az olasz válogatott az első tíz percben magához ragadta a kezdeményezést, és már a 14. percben betalált a vendégek kapujába. Raspadori gólját azonban a videóbíró visszavonta les miatt.

A 17. percben azonban már nem volt kegyelem: Dimarco passza után Raspadori adta be a labdát, és a hosszú oldalon teljesen üresen érkező Darmian megszerezte a vezetést az olaszoknak.

Darmian gólját ünneplik Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A 29. percben egy Barella-Berardi-Raspadori akció végén Chiesa szerzett majdnem gólt. A hazaiak nagy kedvvel játszottak, és harminc perc alatt már hat kapuralövést jegyeztek fel, szemben az észak-macedóniaiak egy kísérletével. Szeramifov kezezése után Jorginho hagyott ki egy tizenegyest a 40. percben.

Az olasz középpályás zsinórban a negyedik tizenegyesét hagyta ki az olasz válogatottban.

A 41. percben Chiesa egy remek átlövéssel növelte az olaszok előnyét.

Federico Chiesa remek gólt lőtt Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

Sőt, az első félidő hosszabbításában a Juventus támadója egy megpattanó lövéssel újabb találatot szerzett. A félidőben több gól már nem született.

A második félidő elején Atanaszov fejesével szépített Észak-Macedónia. Az olaszok mindent megtettek, hogy újra gólt szerezzenek, de újra a vendégek tudtak eredményesek lenni: a 74. percben Bardhi passza után Atanaszov húsz méterről lőtt, és az Acerbin megpattanó labda a hálóban kötött ki.

Atanaszov örült a góljának Forrás: AFP/Filippo Monteforte

A 81. percben Barella már a második gólpasszát osztotta ki a meccsen, amiből Raspadori remekül lőtte ki a bal alsó sarkot. A 93. percben a csereként beállt El Shaarawy is betalált Dimarco passza után, így Olaszország megnyerte a meccset.

A hétfői Ukrajna elleni idegenbeli meccsen egy döntetlennel már ott lehet a jövő évi Eb-n az olasz válogatott.

A dán labdarúgó-válogatott ott lesz a jövő évi Európa-bajnokságon: a skandináv együttes a selejtezősorozat utolsó előtti fordulójának pénteki játéknapján a szlovénok 2-1-es legyőzésével biztosította helyét a kontinensviadalon.

Az E csoportban a lengyelek csak 1-1-es döntetlent játszottak otthon a csehekkel, így eldőlt, hogy egyenes ágon nem lesznek ott az Európa-bajnokságon.

A C jelű ötösben a címvédő olaszok magabiztosan győztek otthon az észak-macedónok ellen, így a záróforduló előtt feljöttek az ukránok elé a második helyre.

Eb-selejtezők, 9. forduló:
C csoport:
Olaszország - Észak-Macedónia 5-2 (3-0)
Anglia-Málta 2-0 (1-0)
A csoport állása: 1. (már kijutott) Anglia 19 pont/7 mérkőzés, 2. Olaszország 13/7 (16-9), 3. Ukrajna 13/7 (11-8), 4. Észak-Macedónia 7/7. 5. Málta 0/8

E csoport:
Lengyelország-Csehország 1-1 (1-0)
korábban:
Moldova-Albánia 1-1 (0-1)
A csoport állása: 1. (már kijutott) Albánia 14 pont/7 mérkőzés, 2. Csehország 12/7, 3. Lengyelország 11/8, 4. Moldova 10/7, 5. Feröer-szigetek 1/7

H csoport:
Dánia-Szlovénia 2-1 (1-1)
korábban:
Finnország - Észak-Írország 4-0 (1-0)
Kazahsztán-San Marino 3-1 (1-0)
A csoport állása: 1. (már kijutott) Dánia 22 pont, 2. Szlovénia 19, 3. Kazahsztán 18, 4. Finnország 15, 5. Észak-Írország 6, 6. San Marino 0