Az oroszok bevetették a legfélelmetesebb fegyverüket Ukrajnában, eldőlhet a háború! - videón a pusztítás

Ukrajna, Oroszország, háború, ukrán, orosz, konfliktus, Orosz - Ukrán háború, katona, jármű
Ukrainian servicemen of the 57th Brigade fires BM-21 'Grad' multiple rocket launcher towards Russian positions at a front line near Bakhmut in the Donetsk region on June 20, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Genya SAVILOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy, a mai napon közzétett felvétel szerint az orosz hadsereg először használt RBK-500 kazettás bombákat az ukrán csapatok állásai ellen.
Vágólapra másolva!

A felvételen gyors villanások láthatók a fák között az egész mezőn, majd füst felszáll. Ezután egy másik felvétel látható - a horizonton fények láthatók, amelyek hullámokban villognak a talaj felett, és gyorsan a pálya másik részére mozognak - írja a Lenta.

Egy kazettás bomba Forrás: Piros7

Állítólag dél-donyecki irányban tömegesen használtak kazettás bombákat. A csatorna szerint ez Sztaramarojszkoje település közelében történt.

Október közepén vált ismertté, hogy több amerikai ATACMS nagy hatótávolságú rakétát is hoztak titokban Ukrajnába. A The Wall Street Journal című amerikai lap azt írta, hogy Joe Biden amerikai elnök kormánya a front lassú előrehaladása miatt döntött úgy, hogy ellátja ezekkel a lövedékekkel az ukrán fegyveres erőket.

A The New York Times amerikai tisztviselőktől megtudta, ezek a rakéták kazettás lőszerrel vannak felszerelve – kisebb bombákkal, amelyek készen állnak a nagy távolságra történő kilövésre. Biden állítólag csak korlátozott felhasználási feltétellel vállalta, hogy ezeket szállítja - írja a lap.