Egyre kevesebbet adnak az iPhone-ért az amerikaiak

apple iphone mobilozás telefonozás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Jelentőset zuhant két negyedév alatt az Apple mobiljainak átlagos eladási ára.
Vágólapra másolva!

Látszólag nehézségei támadtak az USA-ban az Apple-nek, a Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) piackutató adatai szerint az idei első negyedéves rekordot követően a második és harmadik negyedévekben is jelentősen csökkent az újonnan eladott iPhone-ok súlyozott átlag eladási ára.

123 dollár tartományban ingadozott 2021 második és 2023 harmadik negyedéve között az iPhone-ok átlagos eladási ára az USA-ban Forrás: Consumer Intelligence Research Partners (CIRP)

Az Apple az idei első negyedévben abszolút rekordot döntve 988 dolláros átlagáron tudta értékesíteni a telefonjait, ám a második negyedévben már csak 948 dollár, a harmadik negyedévben pedig 918 dollár volt az összeg. Ennél alacsonyabb utoljára 2022 első negyedévében volt az érték, akkor nagy átlagban 882 dollárért sikerült eladnia a készülékeit.

A mostani csökkenő trend meglepőnek mondható, hiszen évek óta stabilan a legdrágább Pro mobiljai iránt van a legnagyobb kereslet, ráadásul a legújabb iPhone 15 termékcsalád korai eladásai még benne vannak a harmadik negyedéves adatokban. Ennek megfelelően érdekesnek ígérkezik az ünnepi szezont magába foglaló utolsó negyedév, teljes rejtély, hogy vajon sikerül-e a drágább modellek felé terelnie a vásárlókat a vállalatnak, ezzel visszahúzva az átlagos eladási árat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!