Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II-ben szereplő Pécs egykori futballistái rengeteg emlékezetes tárgyat, köztük mezeket, labdákat és egyéb relikviákat gyűjtöttek össze, hogy az utókor számára egyszer majd egy méltó helyre kerüljenek.

A PMFC egykori játékosai a KTCHN gasztrostúdióban gyűltek össze, hogy megmutassák az eddig sikeresen összegyűjtött ereklyék egy részét, amelyeket majd reményeik szerint a pécsi klub leendő stadionjában elhelyezhetnek.

"A múzeum ötlete régóta megvan, amit az új stadionban kellene elhelyezni. A projekt kezdetén Bánki Erik úr is azt mondta, ott lesz elhelyezve, ha lesz stadion.

mondta Mészáros Ferenc, a PMSC Öregfiúk egyesületének elnöke.

A Hertha ikonjának, Dárdai Pálnak is Pécsről indult a karrierje Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Soeren Stache

A bama.hu megírta, hogy az együttes szurkolói számára biztosan hatalmas élméyt jelent majd, amikor Dárdai Pál, Lovrencsics Gergő vagy Lantos Levente bekereteztetett, fotóval ellátott mezei előtt sétálhatnak el, valamint megcsodálhatják az 1986-os világbajnokság hivatalos meccslabdáját. A kollekció már rengeteg relikviával kiegészült, azonban az egyesületnek egyelőre csak arra lesz lehetősége, hogy a Dárdai Pál Labdarúgó Edzőközpontban elhelyezzen ezekből néhányat.

A klub célja, hogy a jövőben egy múzeumot hozzanak létre, amely majd a PMFC új stadionjában kaphat helyet, amikor elkészül az aréna.