Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I 16. fordulójának rangadóján a Ferencváros 3-2-re kikapott a Paks otthonában, ezzel eldőlt, hogy a címvédő a második helyről várhatja a folytatást a téli szünet után. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a Fradi vezetőedzője, Dejan Sztankovics értékelte a találkozót és a Fiorentina elleni sorsdöntő európai kupameccsről is beszélt.

Dejan Sztankovics nem hibáztatja a játékosait

A Ferencváros emberhátrányban fejezte be a Paks elleni rangadót, ugyanis Cebrails Makreckist a 78. percben második sárga lappal kiállította Andó-Szabó Sándor játékvezető. A Fradi edzője a bíró ítéleteit firtató kérdésre szűkszavúan, de egyértelműen válaszolt.

- mondta Sztankovics Makreckis kiállításával kapcsolatban.

Dejan Sztankovics nem akarta minősíteni a játékvezetőt a Paks elleni vereség után Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Elveszítettünk három pontot, de a bajnokságot még nem, hiszen ez egy hosszú maraton. Nem játszottunk rosszul, ma sok lehetőségünk volt gólt lőni, de a helyzeteink kimaradtak. Az ellenfél az első szögletéből betalált, a második gólt pedig egy szerencsétlen hazaadás előzte meg.

- vont mérleget a szerb edző.

Dejan Sztankovicsnak kemény döntéseket kell meghoznia

"Nem történt semmi olyan, amire nem készültünk, de még egyszer meg kell néznem a meccset, hiszen csak egyszer láttam. Igazából apró dolgok döntöttek, két pontrúgásból kaptunk gólt, közte pedig egy ajándékot is adtunk az ellenfelünknek.

Abu Fanit lenyűgöző játékosnak tartom, de most lecseréltem a szünetben. Azért változtattam, mert több futást és veszélyes támadásokat szerettem volna látni a pályán. Varga Barnabás és Mohamed Ben Romdhane is nagyon fontos játékosok, örülök, hogy ilyen futballisták szerepelnek a keretben. 10-15 percet akartam csak adni ma nekik, ebből végül 30 perc lett" - mondta Sztankovics, majd a Fiorentina elleni, csütörtökön esedékes sorsdöntő Konferencia-liga-meccsről is szót ejtett.

Dejan Sztankovics Varga Barnabást is pályára küldte a Paks ellen Fotó: Csudai Sándor - Origo

- zárta gondolatait a Ferencváros edzője.