Teherautós ámokfutó tartotta rettegésben a pécsi sofőröket

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
A 20 éves férfi novemberben jogosítvány nélkül teherautóval száguldott az utcán, miközben a többi sofőrt riogatta. Néhány nap múlva kihallgatták, és eltiltották a vezetéstől, de ez nem tartotta vissza attól, hogy alig néhány hét múlva ismét kocsiba üljön.
Vágólapra másolva!

A jogosítvánnyal nem rendelkező, eltiltás alatt álló férfi november 22-én reggel Pécsett, a Maléter Pál úton vezetett egy teherautót.

A belső sávban haladó kocsi mellé érve szóban megfenyegette annak sofőrjét, majd egy hosszú bottal kinyúlt a lehúzott bal oldali ablakon és a bottal megfenyegette egy másik autó sofőrjét is,

többször ütő mozdulatokat tett felé. Miután a forgalommal haladva elindultak, a másik autó mellé érve felé kormányozta a teherautót úgy, hogy áttért a másik sávba. A sofőr az ütközést csak úgy tudta elkerülni, hogy hirtelen fékezett, és balra irányította a kormányt.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfit közúti veszélyeztetés, illetve

eltiltás hatálya alatti vezetés miatt hallgatták ki november 27-én.

Azonban nem tanult az esetből,

december 7-én ennek ellenére Pécsett vezetett egy autót,

amivel karambolozott.

A pécsi ügyészség javasolta a többszörösen büntetett előéletű férfi letartóztatását, akivel szemben több büntetőeljárás is folyamatban van, és fennáll nála a veszélye az újabb bűnismétlésnek, ezért a pécsi bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

Hasonló eljárások folynak egy győri, illetve egy kőbányai férfi ellen is, akik a szabályszegéseket halmozva, kocsival menekültek a rendőrök elől.

Nyáron pedig egy zalai sofőrrel szemben emeltek vádat, aki amellett, hogy

eltiltás ellenére, bedrogozva ült volán mögé,

még négy utast is vitt magával, köztük egy gyereket.