A kapitány szerint ez lehet az Európa-bajnokság legfontosabb meccse

Bodó Richárd, magyar férfi kézilabda-válogatott
Hungary's left back Richard Bodo (C) vies with Denmark's pivot Magnus Saugstrup (R) during the Men's IHF World Handball Championship quarter final match between Denmark and Hungary in Stockholm, Sweden on January 25, 2023. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Chema Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint kulcsfontosságú lehet a Montenegró elleni nyitómérkőzés a januári, Németországban sorra kerülő Európa-bajnokságon.

Rodríguez az M4 Sportnak kedden elárulta, hogy most Telkiben a fizikai terhelésen és az egyéni képességek fejlesztésén lesz a hangsúly, és bár taktikai elemek is szóba kerülnek, ezeknek azonban később lesz jelentősebb szerepe. A spanyol szakember elmondta, hogy december 27-én már a most hiányzó játékosok is csatlakoznak, egyúttal a keretszűkítésről is döntenie kell majd addigra az edzői stábbal, a két ünnep között ugyanis már csak az Eb-re utazó húszfős keret érkezik az edzőtáborba.

A magyar válogatott komoly tervekkel utazik Németországba Forrás: MTI/Kovács Tamás

A 43 éves tréner szerint kulcsfontosságú lehet a Montenegró elleni nyitómérkőzés, mivel ha az első meccset sikerrel veszi a csapat, abból lehet majd építkezni, viszont ha vereséggel kezd, onnan már nagyon nehéz lesz bebiztosítani a továbbjutást.

KŐKEMÉNY EB-CSOPORTBAN A MAGYAROK

"Montenegró ellen kezdünk, aztán jönnek a szerbek és az izlandiak.

Számunkra az a legfontosabb, hogy továbbjussunk a következő körbe" - mondta Rodríguez.

A szakvezető gondolatain osztozott Andó Arián is, aki mégis bizakodóan tekintett erre az erős négyesre.

Nagyon remélem, hogy a tőlünk telhető legjobbat fogjuk tudni kihozni belőle" - hangsúlyozta a magyar kapus, majd hozzátette, az Eb-t sérülése miatt kihagyó Mikler nemcsak a kapuban fog hiányozni, mivel a jelenléte is nagy hatással van a nemzeti együttesre.

Chema Rodríguez szerint már nevet szerzett magának a magyar válogatott Forrás: MTI/Kovács Tamás

A jelenlegi rangidős, Lékai Máté pedig reméli, hogy az OTP Bank-Pick Szeged klasszis hálóőre hamarosan felépül és a márciusi olimpiai selejtezőn már ott lehet. A 35 éves irányító szerint több fiatal játékos már átlépett a válogatottat szimbolizáló ajtón, és van, aki már "rugdossa hátulról", azaz már most meghatározó szerepe lehet.

- jelentette ki Lékai.

Szita Zoltán balátlövő arra is felhívta a figyelmet, hogy bár minden mérkőzésen a győzelemért lépnek pályára, de nem szabad elfelejteniük, hogy az Eb után vár rájuk az olimpiai kvalifikáció.

"Rövid időn belül kétszer is hatalmas impulzust fogunk kapni, ott is nehéz dolgunk lesz és ezzel az alapozással fel kell készíteni a csapatot mindkettőre" - zárta gondolatait a szegedi játékos.

A kontinensviadalt január 10. és 28. között hat német városban rendezik.