Százával verte át az embereket hamis hirdetésekkel egy internetes csaló páros

Vágólapra másolva!
A férfi és élettársa álnéven regisztráltak különféle internetes oldalakon, majd olyan termékeket kínáltak eladásra, ami igazából nem is volt nekik. Másfél év alatt 102 vásárlót tévesztettek meg, és közel 5 millió forintot szereztek így meg.
Vágólapra másolva!

A több felfüggesztett büntetés hatálya alatt álló férfi és az élettársa 2020 júniusa és 2022 februárja között

internetes hirdetési oldalakon regisztráltak álnéven, majd hamis hirdetéseket tettek közzé, melyekben olyan műszaki cikkeket kínáltak eladásra, ami valójában nem is volt nekik.

A meghirdetett mobiltelefonokat, kamerákat, játékkonzolokat, laptopokat az eredeti áruknál valamivel kedvezményesebben kínálták. A vevőkkel telefonon tartották a kapcsolatot, melynek során elküldték részükre a vételár előre utalásához szükséges bankszámlaszámot.

A nőnek több bankszámlája is volt, többnyire azokat adták meg az érdeklődőknek, ám rendszeresen előfordult, hogy a kicsalt összeget valamelyik családtagjuk bankszámlájára utaltatták.

A fizetést követően a vevőt a kiszállítás időpontjával kapcsolatban tovább hitegették, majd végleg elérhetetlenné váltak.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Volt rá példa, hogy a megtévesztett vevő az előzetes megegyezés alapján csak a vételár felét és a postaköltséget utalta el a vádlottaknak, a hátralékot pedig az áru átvételekor fizette ki. Felbontást követően azonban

a megrendelt telefon helyett egy használhatatlan, törött tablet fogadta őket.

Ugyanezzel a módszerrel

egy másik vevő a megvásárolt játékkonzol és kontrollerek helyett négy darab fél literes ásványvizet és egy bontott csomag talált a csomagban.

A páros másfél év alatt

102 vásárlónak közel 5 millió forint kárt okozott.

Ugyanezzel a módszerrel vert át közel 200 embert 2020-ban egy borsodi fiatal és három hónap alatt 13 embert egy Vas vármegyei férfi is, aki ráadásul frissen szabadult a börtönből a bűncselekmény elkövetésekor.

A kecskeméti ügyészség a páros ellen csalás bűntettével vádolja és börtönbüntetés javasolta azzal, hogy a férfi korábbi próbaidőre felfüggesztett büntetéseit is utólag végre kell hajtani. Bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: Ügyészség