Emberek százait verte át országszerte hamis hirdetésekkel egy férfi

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
illusztráció
Vágólapra másolva!
A borsodi faluban élő fiatal férfi elhatározta, hogy gyorsan meggazdagszik. Ezért 2020-tól hamis hirdetéseket tett fel az interneten, mellyel 185 vevőt sikerült megtévesztenie, akiknek összesen másfélmillió forintos kárt okozott.
Vágólapra másolva!

A 20 éves férfi gyorsan szeretett volna sok pénzhez jutni, ezért

2020 januárjában elhatározta, interneten kínál eladásra olyan cipőket, ruhákat, és kiegészítőket, amelyekkel nem is rendelkezett.

A férfi azért, hogy fiktív termékeit eladja, több olyan profilt is létrehozott, ami alapján úgy tűnt, hogy a megrendelések teljesítése egy hiteles cég által működtetett webáruházon keresztül történik.

A hirdetésekben szereplő linkre kattintva a megrendelők egy szabályosan működő webáruháznak tűnő oldalra jutottak, ahol ki tudták választani a keresett termékeket típust, és márkát méret szerint.

A férfi a meghirdetett termékeket eredeti árukhoz képest kedvező áron, illetve vonzó akciókkal kínálta, hogy minél több vevője legyen, akiktől minél több pénzt kicsalhat.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A megtévesztett vevőktől minden megrendelést követően

a saját bankszámlájára kérte előre utalni a termékek árát és a csalással szerzett másfél millió forintot elköltötte.

Az ügyészség 185 rendbeli csalás miatt emelt vádat a bűncselekményeket beismerő férfival szemben, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását javasolta.