Szánthó Miklós: A woke-mozgalom egy összetett veszélyes fertőzés, a magyar recept ennek az ellenszere

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója
Vágólapra másolva!
„Manapság sokat hallani Magyarországról. Az igazsághoz tartozik, hogy Orbán Viktor miniszterelnök valóban felháborítja a progresszív liberálisok kényes érzékenységét. Természetes tehát, hogy az amerikaiak kíváncsiak erre a távoli országra, amely a globalista baloldal szúrós tüskéjévé vált" – írja az amerikai The Daily Caller hasábjain Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója.
Vágólapra másolva!

Mint fogalmazott, elkezdődött a fordított felfedezések kora, amikor Tucker Carlsontól és Jordan Petersontól kezdve Micheal Knowles-ig mindenki felfedezi magának Magyarországot.

– fogalmazott, hozzátéve, hogy a magyar nemzet és az állam magyar marad, bármi történjék is.

Mint írta: „Mindig is komolyan vettük és hatékonyan ellenőriztük határainkat; tiszteletben tartottuk vallási gyökereinket, és vigyáztunk állami szuverenitásunkra és alkotmányos hagyományainkra. A család társadalmunk sarokköve. Azt is felismertük, hogy a demográfia nemcsak szuverenitás kérdése, hanem geopolitikai kihívás is."

A magyar recept sikerének titkára térve Szánthó úgy fogalmazott, hogy országunk mindig komolyan vette a határok védelmét, a vallási gyökereit, az állami szuverenitást és az alkotmányos hagyományokat.

„Több birodalom metszéspontjában, a köztük lévő háborúknak mi fizettük meg az árát, hiszen csatatérré vagy megerősített előőrssé váltunk.

A 15. és 18. század között Magyarország a kereszténységet őrizte az iszlám fenyegetéssel szemben. A teljes költségvetés a honvédelemre ment el, és földjeinket egyik hadjárat a másik után pusztította el. A 20. század a maga két világháborújával egy újabb sötét fejezet volt a nyughatatlan birodalmakkal, amelyek pokolian elszántak voltak arra, hogy akaratukat ránk kényszerítsék" – hangsúlyozta.

Mint ismertette, minden esetben, amikor a fegyverek helyét átvette a kereskedelem és a diplomácia, akkor Magyarország felvirágzott.

– emelte ki Szánthó Miklós a magyar stratégiát.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója. Forrás: Alapjogokért Központ

Mint rámutatott, ezt az álláspontot a progresszív baloldal gyakran félremagyarázza.

A progresszív oldalról szólva elmondta, hogy egy szektává vált, ami színtiszta marxizmust követ, a woke-mozgalom istentelen és gyökértelen:

Mint mondta, a woke-mozgalom valahogy úgy kezdődhetett, hogy az emberek egész nap CNN-t néztek, szójalattét ittak, és azon gondolkodtak, hogy nemüket rózsaszín flamingóra változtatják, de mára egy szörnyű szektává vált, amelynek kifejezett formája a gyermekáldozat - írja a Magyar Nemzet.

Az Alapjogokért Központ főigazgatójának véleménye szerint lehet, hogy a woke-mozgalom egy összetett és veszélyes fertőzés, de a magyar recept ennek az ellenszere: „nem a háborúra, nem a migrációra, nem a genderre, továbbá nem játszani a liberálisok szabályai szerint".

– fogalmazott Szánthó Miklós. Kiemelte: A kontinens többi része a káros önámítás és a tragikus hazugságok mocsarába süllyedt.

Nyilvánvaló, hogy Magyarország egyedül nem tudja kihúzni civilizációnkat a neoliberális globális rend kétségbesett mocsarából. A kulcs a nemzeti erők nemzetközi szövetsége, amelynek a jobboldal ellenálló képességének alapját kell képeznie.

Hozzátette, ez a világ minden tájáról, de különösen Amerikából érkező jóakaratú és józan gondolkodású emberek összefogását jelenti, mert az USA a Nyugat vitathatatlan bajnoka. Ha ott zavargások készülődnek, akkor az igazi Amerika, amelyet mindannyian ismerünk és szeretünk, a legjobb helyzetben van ahhoz, hogy legyőzze azt – üzente az amerikai olvasóknak Szánthó Miklós.