Egyre inkább romos kísértetkastélyra hasonlít a brit parlament épülete

London, 2020. december 30. A parlament londoni épülete 2020. december 30-án. A brit parlament alsóháza a soron kívül összehívott ülésnapon nagy többséggel jóváhagyta az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszerének feltételeit rögzítő megállapodást. MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga
Vágólapra másolva!
Súlyos problémák vannak a Westminster-palotával, a brit parlament otthonával, amely bár a világ egyik legikonikusabb épülete, belülről már kevésbé vonzó, és egyre jobban hasonlít egy romos kísértetkastélyra. A parlamenti képviselők életét beázás, penész, akadozó fűtés és több ezer patkány keseríti meg.
Vágólapra másolva!

Hamarosan sor kerül az Egyesült Királyság parlamentjének idei első ülésére januárban, eközben a képviselők és a parlamenti alkalmazottak is arra panaszkodnak, hogy a Westminster-palotában elfogadhatatlanok a munkakörülmények – írta a Politico nyomán a Világgazdaság.

Túl sokan dolgoznak benne, még a karbantartásra sincs elég pénz, és látszólag senkit sem érdekel, hogy bármikor a fejünkre szakadhat a tető – mondta Jenny Symmons, a parlamenti személyzetet képviselő GMB szakszervezet elnöke.

A palota nagy része a 19. századból származik, és a II. világháború óta nem újították fel rendesen. A tűz és a leomló falazat jelentette kockázatok egyre nőnek, de a következő brit parlamenti választások előtt valószínűleg semmi sem fog vátozni.

A brit parlamentnek otthont adót Westminster-palota a világ egyik legikonikusabb épülete, a belsejében azonban elborzasztó állapotok uralkodnak Forrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Emiatt a politikusok és a közalkalmazottak is egyre inkább otthonról, vagy távolabbi irodákban dolgoznak.

Az épületben hideg van, a falak belül penészesek, kívül romosak, a világítás és a fűtés is egyre gyakrabban áll le, miközben a parlamentbe évtizedekkel ezelőtt beköltözött patkány- és egérkolóniákat szinte lehetetlen kiirtani.

De még a modernebb részeken is problémák vannak: a kétezres évekbeli Portculis House üvegteteje nemrég beszakadt, gyakoriak a vízvezeték-szerelési problémák, az egyik fürdőszobában pedig legionella baktériumot találtak.

A Képviselőházban lassan két éve nem működik a fűtés.

További részleteket ide kattintva olvashat.