Pokollá teheti ez az ukrán döntés a magyarok életét Ukrajnában

conflict Horizontal
Az Orosz Önkéntes Hadtest harcosai 2023. május 24-én, az Ukrajna elleni orosz katonai invázió közepette, Észak-Ukrajnában, az orosz határtól nem messze egy médiatalálkozón
Vágólapra másolva!
A Kárpáthír írt arról, hogy újabb szigorítás jön a magyar-ukrán határnál: speciális határőrségi engedélyek beszerzésére kötelezik a kárpátaljai településeknek a lakóit, melyek az államhatártól számított öt kilométeres sávon belül helyezkednek el.
Vágólapra másolva!

A portál alapján a Mandiner szemléje szerint a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy aki a határ közvetlen közelében fekvő településen él vagy ott dolgozik, kénytelen lesz ilyen engedélyt kérni. A kiadott igazolás határozatlan időre szól, fizetni nem kell érte.

Aki viszont nem rendelkezik ilyen papírral és igazoltatják, pénzbüntetést kockáztat.

A portál szerint a kérdésben a megyei katonai kormányzóság már egyeztetett az érintett városok és falvak önkormányzati vezetőivel, és utóbbiak feladata lesz a helyi lakosság tájékoztatása.

Aki pihenni vagy egyéb turisztikai céllal érkezik az öt kilométeres sávon belül fekvő települések bármelyikére, mentesül az igazolás beszerzésének hatálya alól.

A címlapi fotó illusztráció!