Újabb ballisztikus rakétát lőtt ki Észak-Korea

Horizontal, Észak-Korea, rakéta
People watch a television screen showing a news broadcast with file footage of a North Korean missile test, at a railway station in Seoul on January 14, 2024. North Korea fired a ballistic missile on January 14b, Seoul's military said, days after Pyongyang staged live-fire exercises near the tense maritime border with the South. (Photo by Jung Yeon-je / AFP)
Vágólapra másolva!
Észak-Korea ismét ballisztikus rakétát lőtt fel az ország keleti partjairól a dél-koreai hadsereg vasárnapi bejelentése szerint, részletekről egyelőre nem tudni.
Vágólapra másolva!

A hírt a japán parti őrség is megerősítette, hozzátéve, hogy

a rakéta a tengerbe zuhant, az NHK japán közszolgálati televízió szerint a szigetország kizárólagos gazdasági övezetén kívül.

A Koreai-félszigeten a feszültség ismét kiújult azt követően, hogy Phenjan decemberben bejelentette, megkezdte felderítő műholdjának beüzemelését.

Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

Észak-Koreát az ENSZ egymást követő határozatai tiltják a ballisztikus technológiát alkalmazó kísérletek végrehajtásától.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető december végén a háborús előkészületek fokozására szólított fel

és kijelentette, hogy a Korea-közi kapcsolat két egymással ellenséges nemzet kapcsolata, és nincs értelme a megbékélésnek és az esetleges egyesülésnek Dél-Koreával.