Nagy bejelentést tett a Gránit Bank

Gránit Bank
Gránit Bank
Vágólapra másolva!
A Gránit Bank megveszi a De Lage Landen Finance Zrt.-t és a De Lage Landen Leasing Kft.-t – áll a bank közleményében. A tranzakció a szükséges engedélyek kézhezvételét követően zárul, ezeket a Magyar Nemzeti Bank és Versenyhivatal bocsátja ki. Ezzel a lépéssel a Gránit bank tovább bővíti szolgáltatási palettáját és üzleti aktivitását.
Vágólapra másolva!

2024. január 10-én írták alá a De Lage Landen International B.V. és a Gránit Bank között az adásvételi szerződést, amely keretében a Gránit Bank megvásárolja a De Lage Landen Finance Zrt.-t és a De Lage Landen Leasing Kft.-t. A tranzakció zárását követően a cégek Gránit Pénzügyi Zrt. és Gránit Lízing Kft. (lízingcégek) néven – a korábbi kiszolgálási színvonalat és termékkínálatot megtartva – működnek tovább.

Az ügyfeleknek a tulajdonosváltás kapcsán semmiféle teendőjük nincs.

A tranzakció illeszkedik a Gránit Bank hosszú távú stratégiájába, amelynek keretében – többek között - a lízing üzletág fejlesztését tűzte ki célul.

– hangsúlyozta a megállapodás kapcsán Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója.

A Gránit Bank cégjelzése Lechner Ödön fasori fiókján Forrás: Gránit Bank

A lízingcégek elődei több mint 30 éve vannak jelen a magyar piacon, és az utóbbi 15 évben az eszközalapú finanszírozási megoldásokban globálisan piacvezető holland székhelyű DLL csoport tagjaként megbízható finanszírozási partnerei a vállalkozásoknak, több alszegmensben is piacvezető szereplők.

A Gránit Bank 2023-ban is folytatta a növekedést: az előzetes adatok alapján mérlegfőösszege meghaladta az 1270 milliárd forintot, az adózás előtti eredménye meghaladja a 20 milliárd forintot, valamint több mint 140 ezer ügyfélszámlát kezel, továbbá a piaci átlagot lényegesen meghaladó hatékonysági és jövedelmezőségi mutatókkal rendelkezik, bankcsoport szinten pedig több mint 2400 milliárd forint vagyont kezel.

A Gránit Bankcsoport, amely 2022-ben szerzett részesedést az Equilor Befektetési Zrt-ben és 2023-ban a Gránit Alapkezelő Zrt.-ben, tovább folytatja stratégiájának megvalósítását a lízingpiacon való terjeszkedéssel, amely hozzájárul a részvényesi érték növekedéséhez.

Ahogy az Origo megírta, nemrég nevett váltott a Diófa Alapkezelő Zrt., mely új névvel és arculattal folytatja tevékenységét idén január közepétől, Gránit Alapkezelő néven. A Gránit Bank alapkezelőben való tulajdonszerzéséről az Origo ebben a cikkében számot be, ide kattintva pedig a pénzintézet társadalmi kezdeményezéséről olvashat.