Történelmi rekordot hozott a magyar csapat Eb-középdöntős riválisainak rangadója - videó

France - Croatia Sports EM Handball (Team) Horizontal HANDBALL
18 January 2024, North Rhine-Westphalia, Cologne: Handball: European Championship, France - Croatia, Main Round, Group 1, Matchday 1, Lanxess Arena. France's Nikola Karabatic (center) in action against Croatia's Zvonimir Srna (left) and Croatia's Luka Lovre Klarica (right). Photo: Tom Weller/dpa (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Az olimpiai címvédő Franciaország 34-32-re legyőzte Horvátországot a férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában, csütörtökön Kölnben.

Nikola Karabatic hét góllal járult hozzá a sikerhez. Az ötödik találata volt a 289., amelyet kontinenstornán szerzett, ezzel az izlandi Gudjon Valur Sigurdsson rekordját megdöntve az örök-góllövőlista élére állt.

A Telekom Veszprém francia játékosai közül a beálló Ludovic Fabregas, az irányító Nedim Remili és a balszélső Hugo Descat három-három, az ugyancsak irányító Kentin Mahé két alkalommal talált a hálóba. A túloldalon a Szeged balszélsője, Marin Jelinic négy, klubtársa, a jobbszélső Mario Sostaric három góllal, a Tatabánya jobbátlövője, Mateo Maras szintén négy góllal zárt.

Eredmények, középdöntő, 1. forduló, I. csoport:
Franciaország-Horvátország 34-32 (18-18)
korábban:
Ausztria-Magyarország 30-29 (17-17)
később:
Németország-Izland 20.30

A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.
Az Európa-bajnokság győztese - illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat - kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy a selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn, melyen a magyar csapat már korábban biztosította a helyét.