Fontos változás érkezik a mobiltelefonokra

mobilozás sms üzenetküldés texting messaging
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Az alapértelmezett böngésző mellett az alapértelmezett keresőmotor is kiválasztható lesz az Android készülékeken.
Vágólapra másolva!

Rohamosan közeledik az EU digitális piacokról szóló jogszabályának március hatodikai életbe lépése, emiatt a napokban a Google is bejelentett két látványos változtatást, amelyekkel az androidos eszközök kezdeti beállításakor találkoznak majd az Európai Gazdasági Térség országaiban élők.

A mobilok, tabletek és egyéb androidos eszközök kezdeti beállításakor jelennek majd meg a kereső- és böngészőválasztó képernyők Forrás: Google

Elsőként is a Microsoft után szabadon a Google is kénytelen lesz böngészőválasztó képernyőt megjeleníteni a Chrome monopolhelyzete miatt. Ezen az alternatív böngészőt használni kívánók bekoppinthatják és alapértelmezetté tehetik a számukra kedves terméket, többek közt a Firefox, az Edge, és az Opera is megtalálható lesz a lehetőségek között.

A böngészőválasztó képernyő nem újdonság, a Windowst használók 2010 márciusa és 2014 decembere között találkozhattak vele, miután az EU szerint a Microsoft torzította a piaci versenyt az Internet Explorer operációs rendszerébe való beépítésével.

A Google ráadásul duplán piacvezető, a böngészők mellett a keresőmotorok terén is elsöprő az erőfölénye, így az androidos eszközök beállításakor a felhasználók az alapértelmezett keresőmotort is beállíthatják majd, például a DuckDuckGo, a Bing, vagy az Ecosia közül választhatnak majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!