Megérkezett a kórházba Károly király, az uralkodót prosztata betegsége miatt kezelik

III. Károly király
Vágólapra másolva!
Károly király megérkezett a kórházba, hogy kezeljék megnagyobbodott prosztatáját.
Vágólapra másolva!

A Daily Mail felidézte, hogy a királynál múlt szerdán jelentették be, hogy jóindulatú prosztatamegnagyobbodást diagnosztizáltak nála, miután a király észlelte a tüneteket és elment egy kivizsgálásra.

Pénteken lefotózták a 75 éves Károlyt, amint Kamilla királynével érkezik a londoni magánklinikára, ugyanabba a kórházba, ahol Kate Middleton a hasi műtétje után lábadozik.

A Buckingham-palota január 17-én jelentette be, hogy Károly a következő héten kórházba megy a prosztata megnagyobbodása miatt.

A palota jelentése szerint a király állapota nem súlyos, csak egy korrekciós műtéten kell átesnie. Egy királyi forrás a PEOPLE-nek elmondta, hogy

Károly a lábadozás ideje alatt is eleget tesz majd királyi kötelezettségeinek.

Úgy tudni, hogy a király azért osztotta meg betegségét, hogy arra buzdítsa a férfiakat, hogy vizsgáltassák ki magukat, mivel az 50 év feletti férfiaknál gyakori a prosztata problémákból eredő megbetegedés- írja a People.

A brit királyi családban most sorozatosak a betegségek, a közelmúltban Kate és Károly Király mellett a yorki hercegnő jelentette be, hogy bőrrákot diagnosztizáltak nála.