Megrázó részleteket árult el az agyvérzéséről Kozso

Kozso
Vágólapra másolva!
Kozso 2014-ben két agyvérzés és két aneurizma, és egy hosszabb kóma után újra kellett tanulnia beszélni, írni és járni is, de a mai napig küzd a teljes felépüléséért, folyamatosan gyakorolja a beszédet, korábban lánya általános iskolai tankönyvei segítettek neki ebben. Most újabb részleteket árult el erről a megrázó időszakról, és elárulta, hogy most hogyan tudja fejleszteni magát.
Vágólapra másolva!

Kozso egyfajta nagykövetként szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy ami vele megtörtént, az bárkivel megtörténhet, és ezért a szeretet legyen a motiváló erő mindenkinél.

Minden napom arról szól, hogy szebben tudjak beszélni. Csodálatos dolog, hogy az afázia nagykövete lettem, hogy elmesélhetem az embereknek, hogyan tanultam meg újra szépen beszélni" - kezdte a zenész, akinek húsz évvel fiatalabb párja, Ágica is segít mindenben, de nem mindig volt ez így, a legnagyobb bajban úgy érezte, teljesen magára maradt.

Kozso 2014-ben két agyvérzést is kapott, a mai napig sokat küzd azért, hogy újra a régi lehessen Forrás: Ámokfutók, Instagram

Volt egy remek orvoscsapat, ők segítettek: elhozták az első, második, harmadik, negyedik osztályos tankönyveket, és úgy tanultam kimondani a betűket, mint egy hatéves. Tíz éve gyakorlok, hogy tudjam, hol tartok, az egyetemnél vagy gyermekszinten?" - emlékezett vissza Kozso, akinek nagy álma volt akkor, hogy könyvet ír a még sosem hallott botrányos történeteiről, de ez akkor már nem valósulhatott meg, az agyvérzés keresztülhúzta a számításait.

Újra kellett tanulnom beszélni. El akartam mesélni, ki volt, aki ebben a helyzetben mellettem állt: senki. Ez a legmegdöbbentőbb történet" - mondta az énekes, aki elárulta, hogy nemrégiben mégis elkezdte a könyvírást, és hamarosan be is fejezi.

Betegsége ellenére nagy tervei vannak párjával, Ágicával, ugyanis közös családot szeretnének, Kozso úgy érzi, hogy a nagy korkülönbség ellenére is megtalálta a számára tökéletes társat.

Kozso és fiatal párja, Ágica a TV2 Párharc című műsorában szerepeltek együtt Forrás: TV2

Kemény emberekkel dolgozom együtt a mai napig és erre büszke vagyok... Nemrég voltunk egy professzornál megnézni, hogy képes vagyok-e rá, és az eredmény az, hogy sok gyerekem lehet. Az is csoda, ha egy is összejön, de akár tízen is lehetünk" - mondta a Blikknek Kozso, akinek Kádár Mónikával már van egy felnőttkorú lánya, Amanda, de vele nem tartják a kapcsolatot, ami a mai napig nagyon bántja a zenészt.