Vágólapra másolva!
A spanyol sport.es vasárnap este egy "Arteta búcsúzik az Arsenaltól" című anyagban taglalta, hogy a Premier League-ben szereplő észak-londoni csapat edzője a szezon végeztével távozik a csapat éléről és a Barcelona vezetőedzője lesz. A cikk megjelenése után a baszk szakember reagált a pletykákra és a beszélt a szerződéséről is.

Az Arsenal edzője játékosként az Evertonban és az Arsenalban töltötte pályafutása legsikeresebb időszakát, kölyökként azon a Barcelona akadémiáján nevelkedett, így érthető, hogy Xavi Hernández lemondása után felmerült a neve korábbi klubjánál.

Mikel Arteta (jobbra) a Premier League egyik legjobb edzője Forrás: NurPhoto via AFP/MI News

A spanyol sport.es vasárnap este kész tényként közölte, hogy a baszk szakember közölte a közeli ismerőseivel, hogy a szezon végén távozik az Arsenaltól és a Barcelona edzője lesz. A szenzációhajhász cikkből persze később kiderült, hogy Artetával senki sem vette fel a kapcsolatot a katalán klubtól, egyszerűen csak arról van szó, hogy a Barcelona elnöke, Joan Laporta nagyra tartja Arteta munkásságát.

Az eset után megkérdezték az Arsenal edzőjét a pletykáról, aki fake newsnak minősítette a hírt.

Ami tegnap megjelent, nem tudom, honnan származik, teljesen valótlan. Nagyon feldúlt vagyok emiatt

– idézi a The Athletic Mikel Artetát, akinek 2025 nyaráig van szerződése az Arsenallal. „Nem tudtam elhinni. Nem tudom, honnan származik, nincs forrása. Nagyon óvatosnak kell lennünk, amikor személyes dolgokról beszélünk, mert úgy fogalmazzák meg, ahogy tegnap tették.”

Mikel Arteta négy éve irányítja az Arsenalt Forrás: AFP/Justin Tallis

„A megfelelő helyen vagyok a megfelelő emberekkel, és nagyon jól érzem magam.

Ahogy már sokszor mondtam, egy gyönyörű utazáson vagyok ezzel a klubbal, a játékosainkkal, a stábunkkal, a szurkolókkal, és még mindig sok a tennivaló

– tette hozzá Mikel Arteta.

A 41 éves szakember nem az első, akinek a nevét bedobják a Barcelona lehetséges edzőjeként. Xavi lemondása óta már az esélyesek között emlegetik Hansi Flicket, Julian Nagelsmannt, de még olyan őrült pletykák is szárnyra kaptak, hogy a Barcelonában sokak által gyűlölt José Mourinho lesz a csapat új edzője.