Újabb fejlemények a Londonban brutálisan meggyilkolt magyar nő ügyében

gyilkosság, London, Zahid Younis, Szűcs Henriett
Vágólapra másolva!
Mint ahogy azt az Origo is megírta, 2019-ben kegyetlenül meggyilkoltak egy magyar nőt Londonban, a holttestét egy fagyasztóban találták meg a rendőrök. Most újabb fejlemények vannak az ügyben. 
Vágólapra másolva!

A 32 éves Szűcs Henriett holttestét egy 38 éves török nőével együtt találták megy a londoni lakás fagyasztóládájában.

A rendőrség a halál okát nem állapította meg, annyi tudni, hogy több sérülés volt rajtuk. A Ripost akkor azt írta, az asszony korábban Sajópüspökin élt férjével és két gyermekével, de évekkel ezelőtt otthagyta a családját és 2014-ben az Egyesült Királyságban telepedett le. Nem egyedül ment, azonban a vele utazó férfi kihasználta, még az útlevelét is ellopta.

A nő hajléktalan lett, és megerőszakolták.

Az erőszakoló, David Dallison, aki bár tagadta tettét, vádat emeltek ellene, és tárgyalásáig őrizetben is maradt. A nő gyilkosa azonban nem ő volt, hanem a szintén londoni Zahid Younis, az ő lakásában találtak rá a két nő holttestére.

Fejlemények

A tettes azóta a börtönben ül, és soha nem kerülhet szabadlábra.

A két áldozat halála tragikus, mindazonáltal most egész Anglia arról beszél, hogy van, aki értelmet próbál adni a szenvedésüknek - írta a Bors. A Henriett mellett megtalált nő, Mihrican 'Jan' Mustafa unokatestvére azóta is áldozatosan dolgozik. Annyira sokkolta unokatestvére brutális meggyilkolása, hogy elhatározta, hogy ezentúl másokon fog segíteni.

Olyan családokkal veszi fel a kapcsolatot, amelyekben pótolhatatlan veszteség történt. Ha egy család egyik tagját meggyilkolták vagy öngyilkosságot követett el, akkor az unokatestvér, Ayse Hussein segítséget nyújt. Ezeket az érzelmileg sebzett embereket összegyűjti, közösséget alakít ki nekik, hogy egymást tudják támogatni.