Két húszéves fiatal tolvaj tartotta rettegésben a salgótarjániakat

Több százezer forintot loptak el a salgótarjániaktól a húsz éves fiatalok.
Vágólapra másolva!
Egy húszéves rabló páros, akik fiatal koruk ellenére bűntettet előéletűek, több embert is megpróbáltak átverni Salgótarjánban. A két fiú két éve kezdte a lopássorozatot, amikor is egy alvó férfit fosztottak ki. Ezután már senkit sem kíméltek, egyik áldozatukat, egy 77 éves idős férfi még az eszméletét is elvesztette, mikor kirabolták. A két fiú segítségnyújtás nélkül elmenekült a helyszínről.
Vágólapra másolva!

A két fiatal szeptemberben a salgótarjáni vasútállomásra ment. Ott hajnalban egy padon alvó férfi ruháját átkutatták és a nadrágzsebéből kivették a pénztárcáját.

A férfi pénztárcájából 60.000 forint volt.

Még abban a hónapban egy 15 éves fiú telefonját lopta el a páros egyik tagja. A fiú az utcán sétált, mikor zsebéből kiesett a telefonja,

amit az egyik tolvaj látott és azonnal felvette.

Több százezer forintot loptak el a salgótarjániaktól a húszéves fiatalok Forrás: Ugyeszseg.hu

Ezután a fiú mikor észrevette, hogy elhagyta a telefonját visszament egy kereszteződéshez megkeresni a mobilt. Ott a járókelők megmutatták neki ki vette fel a telefonját a földről.

Ezután a fiú a tolvaj után sietett, és visszakérte a telefont, de a fiatal rabló csak egy 2000 forintos telefontokot adott a fiúnak.

Utolsó rablásuk 2022. október 4-én délután volt, mikor egy idős férfira figyeltek fel, aki szatyrokkal a kezében sétált haza. A férfinek felajánlották, hogy segítenek hazavinni a nehéz szatyrokat.

Mindezért 2000 forintot kértek, azonban az idős férfi csak 710 forintot tudott nekik adni.

Ezután a két fiatal elvitte a csomagokat a férfi otthonáig, ahol az oda is adta az ígért pénzt, azonban a két fiatal ekkor észrevette, hogy a férfinél ennél jóval több pénz van.

Az idősebb rabló kivette a férfi kezéből a pénztárcáját, és kivett belőle 160 ezer forintot,

ezután megpróbált elszaladni, de a 74 éves férfi visszafogta a fiút.

Emiatt együtt leestek a lépcsőn, aminek következtében az idős férfi eszméletét vesztette.

A két tolvaj ezután ott hagyta a súlyosan megsérült idős férfit, és a pénzzel együtt elmenekült a helyszínről.

Az ügyészség a két fiatalat kifosztással, közokirattal való visszaéléssel és lopással vádolja a tolvajokat, akik jelenleg is letartóztatásban vannak.