Üvegpalackból készült házat árulnak Amerikában

Több ezer üvegpalackból készült egyedi ház eladó Arizonában, üveg, palack, ingatlan
Vágólapra másolva!
Egy egyedülálló, szinte teljesen üvegpalackokból épült arizonai műalkotásnak minősülő ház 432.500 dollárért (152 millió forintért) került fel az ingatlanpiacra. 
Vágólapra másolva!

A tucsoni ingatlan története az 1960-as évekre nyúlik vissza, amikor a Theodore és Meletis Bryson nevű házaspár az ősi emberi társadalmak romjai által inspirálódva úgy döntött, hogy hulladékból épít fel egy autóbeállót, ami így teljesen beleolvadna a sivatagi környezetébe.

Több ezer üvegpalackból készült egyedi ház Arizonában Forrás: New York Post/Jason Marrano

Ez jelentette az első lépcsőfokot egy elképesztő karrierben. A házaspár ugyanis a garázs sikerén felbuzdulva egyre merészebb ötletek megvalósításába kezdett bele. Azonban kezdetben semmilyen építészeti munkához nem értettek, azt is egy ismerősüktől kérdezték meg, hogy hogyan kell cementet keverni.

image

A csontkovácsként dolgozó férfi éjszakánként és hétvégenként munkálkodott a házon, a felesége pedig a maranai szeméttelepről vitte a palackokat. Közös erőfeszítésüknek köszönhetően hamarosan el is készült a főleg üvegpalackokból és a szikladarabokból felépített ház. A New York Postnak nyilatkozó Holly Greenhalgh ügynök elárulta, hogy a házaspárt munkájuk során az Egyiptom hatalmas kőpiramisait tervező és felépítő mérnök ihlette.

image

Ted Bryson-t nagyon érdekelték a Közép- és Dél-Amerikában található maja és inka civilizációkból fennmaradt romok, és nagyon szerette volna a saját szemével is látni a piramisokat.

image

A férfinek szerencsére mindkét vágya teljesült, és még ezt a különleges házat is sikerült eladnia az 1980-as években. Most azonban a műalkotásként is számon tartott ház ismét eladóvá vált.

image

A 2,5 hektáros területen álló 250 négyzetméter alapterületű ingatlan helyiségei közé tartozik egy olvasófülke fölötti rejtett szoba, két további olvasófülke, három kandalló, két fatüzelésű kályha, három hálószoba és három fürdőszoba. A zuhanyzó a sziklafalba van építve, amiből úgy zúdul le a víz, mint egy vízesésnél.

image

Az épület mellett van még egy vendégház, egy szabadtéri konyha és egy műhely is egy teljes méretű, egyedi cementből öntött biliárdasztallal.

image

Az igazán különleges házról több felvételt is nézegethet, ha IDE kattint!

Forrás: New York Post