Botrányos jelenetek az argentinok focimeccsén, nagy bajba került a brazil válogatott - videó

foci, Venezuela, Argentína, válogatott, olimpiai selejtező, Thiago Almada
Argentina's Thiago Almada shoots to score a goal during the Venezuela 2024 CONMEBOL Pre-Olympic Tournament football match between Argentina and Venezuela at the Brigido Iriarte stadium in Caracas on February 5, 2024. (Photo by Federico Parra / AFP)
Vágólapra másolva!
A kétszeres olimpiai címvédő brazil U23-as labdarúgó-válogatott vereséggel, a Javier Mascherano vezette argentin csapat döntetlennel kezdte a párizsi olimpia dél-amerikai selejtezőtornájának rájátszását.

A 2024-es olimpia férfi labdarúgótornáján 16 csapat vehet részt, ebből a dél-amerikai kontinens 2 helyet kap meg. Venezuelában január 20. óta zajlik tíz ország részvételével a kvalifikációs sorozat, amely végén kiderül, melyik két nemzet lehet ott a párizsi ötkarikás játékokon. A csoportkör után négy válogatott – Brazília, Argentína, Paraguay és Venezuela – maradt versenyben, közülük egy körmérkőzéses rendszer végén az első két helyen záró csapat jut ki az olimpiára.

Venezuelában nagy az öröm, egyre közelebb az ország fociválogatottja számára a története első olimpiájára való kijutás Forrás: AFP/Federico Parra

Magyar idő szerint kedd éjjel rendezték meg a rájátszás első körét Caracasban, ahol előbb a legutóbbi két olimpián győztes brazilok 1-0-s vereséget szenvedtek Paraguaytól, miután a nyártól a Real Madridban focizó 17 éves Endrick egy büntetőt is kihagyott; majd egy drámai mérkőzésen a házigazda 2-2-es döntetlent játszott Argentínával. Egy forduló után tehát

Brazília távol került attól, hogy kétszeres címvédőként egyáltalán ott legyen az olimpián,

míg Argentína – amely kijutása esetén Lionel Messi és Ángel Di María is ott lenne túlkorosként a Javier Mascherano által irányított U23-as, azaz olimpiai válogatottban – szintén elpuskázott egy nagy esélyt.

Három piros lap, két öngól, hosszabbításos dráma az argentinok meccsén

A Brazília-Paraguay mérkőzés sem volt eseménytelen, ám az Argentína-Venezuela találkozó ezen is túltett. A házigazda egy öngóllal szerzett vezetést a 16. percben, de az argentinok szintén egy öngóllal a 39. percben egyenlítettek. Az első félidő végén aztán egy szabálytalanság után megrohamozták egymást a játékosok, amelynek az lett a vége, hogy

egy-egy játékost kiállított az ecuadori Augusto Aragón játékvezető, amiért fejbe dobták labdával az ellenfél egyik focistáját.

Az Atlanta Unitedban játszó Thiago Almada aztán a 61. percben megszerezte a vezetést Argentína számára, és úgy tűnt, ez elég is lesz a győzelemre. Ám a hosszabbítás legvégén Gonzalo Lujan a tizenhatoson belül

teljesen feleslegesen hátranyúlva megpofozta az egyik ellenfelét, amiért videózás után piros lap és tizenegyes járt.

A Sahtar Donyeckben futballozó Kevin Kelsy a 100. percben értékesítette a büntetőt, így pontot mentett Venezuelának, amelyet hatalmas örömünnep fogadott a stadionban.

A következő fordulóban Argentína Paraguay-jal, Brazília pedig Venezuelával mérkőzik meg Caracasban.