Új kábítószer hódít a focisták körében, elvonóra kellett mennie a Premier League-sztárnak

fbl Horizontal GENERAL VIEW
Players compete for the ball in front of the completed seats in the Anfield Road end of the ground, to fully open in the new year, during the English Premier League football match between Liverpool and Brentford at Anfield in Liverpool, north west England on November 12, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Újra nagy népszerűségnek örvend Angliában a dinitrogén-oxid, azaz a nevetőgáz belégzése. A kábítószernek egy éve már a birtoklása is illegális az Egyesült Királyban, egy Premier League-sztár pedig az elvonót járta meg miatta.

A nevetőgáz a focisták között is népszerű

Rövid időn belül óriási teret nyert Angliában a dinitrogén-oxid, ismertebb nevén a nevetőgáz. A szert kis tartályokban kínálják, a nevetőgáz eufóriát, ellazulást, nyugalmat, valamint kacagási és nevetési rohamokat okozhat.

Új kábítószer hódít a futballsztárok között Forrás: AFP/Paul Ellis

A brit kormány tavaly márciusban odáig ment, hogy a használata után a szer birtoklását is illegálissá tette.

A nevetőgáz a focisták között is népszerű, az egyik Premier League-játékosnak elvonóra kellett mennie a függőssége miatt. A rutinszerű drogtesztek nem tudják kimutatni a fogyasztást, ezért népszerű a játékosok körében

- írja a Bors.

Elvonóra kellett mennie a PL-sztárnak

"A Premier League egyik sztárja nemrég ünnepelte születésnapját, és

– nyilatkozta a forrás a The Sunnak. Az eset karácsony előtt néhány héttel történt, és végül a futballista családja jött rá a dologra, segítséget kértek a klubtól, amely aztán elvonóra küldte a játékosát.

„A játékosnak azt mondták, ha meg akarja menteni a karrierjét,

el kell mennie egy speciális bentlakásos központba, és segítséget kell kérnie. Ő az első Premier League-labdarúgó, akit dinitrogén-oxid-függőség miatt kezeltek,

de tekintettel arra, hogy mennyire elterjedt a használata a játékosok körében, nem valószínű, hogy ő lesz az utolsó."

Az említett labdarúgó az elvonó előtt közel állt ahhoz, hogy elkapják. A haverjával autóztak, amikor megállították őket a rendőrök, és a lábtérben több tartálynyi nevetőgázt találtak. Mivel a futballista csak utas volt, megúszta a dolgot, nem lehetett egyértelműen bizonyítani, hogy hozzá tartozna.

A sporttudományok professzora és az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) korábbi teljesítményért felelős vezetője, John Brewer figyelmeztette a játékosokat, hogy kerüljék a szert, mert az csökkentheti a B12-vitamin szintet, ami elengedhetetlen az idegműködéshez.