Renault Mégane GrandCoupé: nem volt még jobb ajánlat

Vágólapra másolva!
A Renault idén ősszel rendkívül kedvező konstrukcióban kínálja a Mégane GrandCoupé modellt. Az alsó-középkategóriás szedán történelmi jelentőséggel bír a márka hazai jelenlétében.
Vágólapra másolva!
Forrás: RENAULT HUNGÁRIA KFT.

Az autóiparban általában nem léteznek egyéni hősök, nyárcsináló fecskék. Időnként mégis előfordul, hogy egy márka sorsa egyetlen jól eltalált (pontosabban a lehető legalaposabb piackutatásra építve kifejlesztett, a megfelelő helyen és időben bevezetett) modellen fordul jobbra.

Így volt ez annak idején a Renault-nál, amelynek magyarországi jelenléte új korszakba lépett a Mégane Classic megjelenésével. Az 1995-ben bevezetett Mégane széria forradalmi jelentőséggel bírt a francia márka életében, ezzel a modellel vette kezdetét a Renault máig tartó utasbiztonsági fókusza. A kelet-európai piacokon azonban a Nyugaton kedvelt ferdehátú karosszéria nem találkozott a vásárlók ízlésével. Annál inkább a szedán, amely egy személyben erősítette meg a Renault pozícióját a magyar piacon, megalapozva a későbbi dinamikus növekedést – a Renault Budapest márkakereskedések rangidős munkatársai máig emlegetik azt a rohamot, amit a lépcsőshátú variáns több mint húsz éve előidézett.

Ahogy teltek-múltak az évek és évjáratok, úgy idomult mindig a piac igényeihez a Mégane limuzin. Amikor a harmadik generáció 2008-as bevezetésekor a világgazdasági helyzet megfizethető családi autókat követelt meg, Fluence néven született újjá, előtérbe helyezve a használati értéket és a tartósságot, fenntartva magának a lehetőséget, hogy később, az anyagi lehetőségek javulásával visszakanyarodjon a Mégane névhez és ahhoz, amit az képviselt: a magas minőséghez, az innovatív tartalomhoz és a kényeztető komforthoz. Erre nem is kellett soká várni: a jelenlegi, negyedik széria ismét az őt megillető rangba emelte a lépcsőshátút. Sőt, olyan lendületes, kupés karakterrel ruházta fel az autót, amelynek egyfelől nevét köszönheti, másrészt a prémium szedánok magasságába emeli azt.

Forrás: RENAULT HUNGÁRIA KFT.

„Akárhogy hívták, a Mégane limuzin mindig eltalálta az arany középutat, az irányt, amely hol a vásárlók szívéhez, hol józan eszéhez vezetett.” – összegzi húsz év sikertörténetét Venczel Csaba, a Renault Budapest márkakereskedéseket üzemeltető Autó Triplex Kft. kereskedelmi igazgatója. „Ha valaki a jelenlegi modellt az exkluzív Talisman méretarányos másának hiszi, nem jár messze az igazságtól: a GrandCoupé tudatosan igazodik nagy testvéréhez, ráadásul nem csak esztétikumában, de kényelmében és szolgáltatásaiban is nagyon közel jár hozzá. Igazi prémium termék, könnyen kezelhető méretben.”

Most, egy évvel a bevezetés után tisztán látszik, hogy a Mégane GrandCoupé ismét jól eltalálta a piac igényeit; olyan fontos vevőkört képes megszólítani, akik korábban nem gondolkodtak volna ebben a kategóriában, és felerősíti az elvándorlási kedvet más márkák ügyfelei körében. Ilyen nyerő helyzetben a legtöbb autógyárnak eszébe sem jutna kedvezményekkel népszerűsíteni amúgy is keresett típusát, a Renault azonban ezen a téren is túltett rajtuk: az év végi árkedvezmény mellett nulla százalékos THM-mel kínál gyári finanszírozású, forint alapú hitelt a Mégane GrandCoupé megvásárlásához.

Kiváló autó, nagyszerű ár, felülmúlhatatlan finanszírozási ajánlat: ilyen csomaggal ritkán találkozni a piacon. Az érdeklődők a Triplex Kft. három márkakereskedésben, jól felszerelt tesztautó-parkkal várja jelenlegi és reménybeli ügyfeleit, akik most minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel válhatnak egy élő legenda részeseivé.

Advertisement