Már San Remóban bajnok lehet a Peugeot

Hétvégén a világbajnoki sorozat tizenegyedik futamát, a San Remo-i ralit rendezik, idejekorán bajnok lehet - zsinórban harmadszor - a Peugeot.

Fotó: Amber PR
San Remóban is a Peugeot a legnagyobb esélyes
Fotó: Amber PR
Gilles Panizzi úgy-ahogy meggyógyult, gőzerővel készült San Remóra, ami csak rosszat jelent a vetélytársaknak. Hiszen az elmúlt két évben a francia aszfaltbetyár nyert Olaszországban - ha sérülése, a kihagyás nem vetette vissza, borzasztó nehéz lesz megverni. Idei teljesítményét tekintve is triplázhat, korábban győzött már ugye Francia- és Spanyolországban is, fantasztikusan vezetve.

Panizzi mellett a 2000-es világbajnok, listavezető, finn Marcus Grönholm és a tavalyi legjobb, angol Richard Burns terelgeti a 206 WRC-t. És amennyiben a szezon során hetedszer is a Peugeot-é lesz az első és második hely, illetve a legnagyobb rivális Ford pilótái csak két pontot gyűjtenek, világbajnok a francia konstruktőr, zsinórban harmadszor.

Mert (kis matek): most 115-81 "oda", ha az említettek következnének be, 131-83 lenne, közte 48. Három futam hátra, a maximálisan szerezhető pontok száma ugye 48, de a Peugeot több futamot nyert, ennyi. Amúgy ha San Remóban még nem is, később biztosan gyűjtenek annyit az oroszlánosok, hogy megvédjék címüket, nagy az előnyük.

Grönholm (51 pont) elsősége is valószínű - a nyurga finn nemrég kijelentette: nem a pillanatnyilag - 18-cal lemaradva - második skót, fordos Colin McRae-től (33) tart, hanem csapattársától, Burnstől (31). Tény, hogy San Remo az utolsó aszfaltos viadal - mennek még Új-Zélandra, Ausztráliába és Nagy-Britanniába, Grönholm meg murván a legjobb. Burns sem sokkal gyengébb, de a futamgyőzelem még nem sikeredett neki új kenyéradója, a Peugeot színeiben.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK