Újabb sikeres hivatalos teszten van túl Baumgartner Zsolt, aki az olaszországi Misanóban készült két napon át a jövő évi versenyekre. A Coloni F-3000-es autóversenyzője az összesített eredmények alapján a második helyet szerezte meg az osztrák Friesacher mögött.

A Coloni hivatalos kommünikéjében örömtelinek nevezte, hogy a magyar versenyző régi és új gumikkal egyaránt remekül autózott, és annak ellenére volt képes végig gyors és állandó köridőkre, hogy életében először mehetett a misanói pályán.

Az első magyar F-3000-es versenyző különösen az első tesztnapon volt elemében, amikor Friesacheren kívül valamennyi ellenfelét magabiztosan utasította maga mögé. A második napon a Coloni már versenykörülmények közepette tesztelt, így Baumgartner teletankolva próbálgatta az autó beállításait.

A tesztet követően a Coloni csapatfőnöke, Paolo Coloni a következőket mondta a magyar versenyzőről: "Zsolt mindvégig gyors volt és nagyon megbízható. Folytatta mindazt, amit a Hungaroringen és Imolában bemutatott, és ez zsinórban a második olyan hivatalos tesztje, amikor dobogós helyet ért el. Mindez rendkívül biztató a jövőre nézve, főleg úgy, hogy ezúttal egy számára ismeretlen pályán volt képes a mezőny jelentős részét maga mögé utasítani. Nagyon sok munka vár még ránk, és kitartóan tesszük a dolgunkat annak érdekében, hogy a jövő évi első versenyre készen álljon a csapat. Ami Baumgartnert illeti, biztosak vagyunk benne, hogy minden versenyen harcban lesz a pontokért."

A teszt után pénteken már Magyarországra érkező Baumgartner Zsolt így nyilatkozott: "Egy hét alatt négy fárasztó tesztnapot éltem végig, de megérte, hiszen komoly sikerélményeket szereztem. A csapat fantasztikus, és nem rossz érzés, hogy képesek vagyunk a mezőnynél jobb eredményekre. Rengeteg beállítást próbáltunk ki, és egy hét alatt több tapasztalatot szereztem, többet léptem előre, mint a Nordicnál egy év alatt. Egyelőre még nem tudom, hogy ki lesz a csapattársam, hiszen a Coloni és a Minardi közös fennhatóság alá tartozik, és a csapatvezetés még nem döntötte el, hogy melyik pilóta végül melyik kocsiba ül majd."

F-3000-es hivatalos teszt, a két nap összesített eredménye, Misano:
1. Patrick Friesacher (European Minardi) 1:20.262 perc
2. Baumgartner Zsolt (Coloni) 1:20.682
3. Vitantonio Liuzzi (European Minardi) 1:20.721
4. Yannick Schroeder (Arden International) 1:20.885
5. Jaime Melo Jr. (Durango Formula) 1:21.374
6. Westley Barber (Arden International) 1:21.881
7. Gianmaria Bruni (Durango Formula) 1:21.950
8. Derek Hill (Arden International) 1:22.491
9. Bruno St-Jacques (Coloni F3000) 1:22.568