Schumacher Malajziában is tarolt

Az utolsó helyről Giorgio Pantano indult (a boxból lódult a többiek után), mivel autójában szombaton motort cseréltek: ez a szabályok értelmében tíz hellyel hátrébb sorolással büntetendő, ezért kerülhetett az olasz elé a hibázó Szato és Alonso.

Elindult a felvezető kör, senki nem maradt "állva". Az ötödik helyről rajtoló Räikkönen ellenben megpördült, talán a pályára került kis mennyiségű víz miatt. A finn vissza tudott állni a helyére.

Michael Schumacher és Rubens Barrichello tökéletesen kapta el a rajtot, nem úgy Mark Webber: szerencsétlen ausztrál alatt mintha egy Trabant lett volna, úgy húztak el mellette a többiek. A kilencedik helyre esett vissza, ezzel szemben Alonso óriásit lépett előre: a 19.-ről a tizedikre. Az első kör után M. Schumacher, Barrichello, Montoya, Räikkönen volt a sorrend. Baumgartner Zsolt jól startolt, megelőzte Brunit, az első kört mégis csak 19.-ként zárta.

Barrichello a második körben elfékezte magát (vagy megcsúszott), így Montoya elment mellette. Később Räikkönen is megelőzte a brazilt, akit Button is üldözőbe vett.

Igen ám, csakhogy Buttont a hátulról támadó Trulli utasította maga mögé, igaz, nem sokáig örülhetett a manővernek: az angol nem sokkal később visszavette pozícióját.

A pálya átmenetileg csúszóssá vált kicsit, Alonso és Webber meg vívott egy parázs csatát: a küzdelemből a spanyol került ki győztesen, a Jaguar nem sokkal ezután defektet kapott. Pech.

Szato az ötödik körben megpördült, az állás ekkor M. Schumacher, Montoya, Räikkönen, Barrichello, Button, Trulli, Coulthard, Alonso volt. Montoya egy ideig támadta Schumachert, aztán visszavett a lendületből. Webber kerékcseréjét követően az utolsó helyre tért vissza, Baumgartner így feljött a 18. helyre.

Schumacher a hetedik körben a leggyorsabb kört autózta (1:34.819), nem sokkal később pedig letudta első kerékcseréjét (azaz Montoya vette át az első helyet). Előtte Fisichella is megjárta a boxot.

Webber áthaladós büntetést kapott, mert a boxutcában túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Közben Alonso, Barrichello, Räikkönen és Trulli is szervizelt, utóbbi a csere során egy hellyel előbbre került: ha csak egy hajszállal is, de befért Barrichello elé.

Az élen haladó Montoya lekörözte Webbert, eztán Ralf Schumacher cserélt kereket. A német Alonso mögé érkezett vissza, nem változott semmi.

A 12. körben az élen haladó Montoya és Button is tankolt, a kolumbiai Schumacher mögé érkezett vissza hat másodperces hátránnyal. Button hiába fért be Trulli elé, az új gumikkal nem tudta megállítani az olasz rohamát, így az ötödik helyen folytathatta.

14 kör után Baumgartner továbbra is a 19. helyen állt, 13 másodperccel autózott csapattársa, Bruni mögött. Az állás ekkor M. Schumacher, Montoya, Räikkönen, Trulli, Button, Barrichello, Coulthard, Alonso volt.

1:34.649-cel Montoya elvette a leggyorsabb kört Schumachertől, ezzel párhuzamosan jelentősen csökkentette hátrányát: 3,6 másodpercre.

Schumacher lekörözte Baumgartnert, akit Webber is megelőzött: a magyar versenyző az utolsó helyre esett vissza.

A 19. körben Baumgartner lekörözése során Ralf Schumacher óriásit fékezett, alaposan koptatva gumijait. Egy fordulóval később Trulli másodszor is kereket cserélt, így visszaesett a kilencedik helyre. Ralf Schumacher lett a nyolcadik. Da Matta és Panis is szervizelt, de ahogy Ausztráliában is tették, a Toyoták nem sok vizet zavartak.

Alonso elkezdett rámászni Coulthard nyakára, Schumacher meg újra hat másodpercre növelte előnyét az élen. Montoya második helyét ugyanakkor senki sem veszélyeztette, Räikkönen 11 másodperces távolságból követte a kolumbiait.

Alonso a 24. kör első kanyarjában kívülről elment Coulthard mellett, csodaszép manőverének jutalma a hatodik hely lett. Sokáig nem örülhetett ennek, egy fordulóval később ugyanis a skóttal együtt szervizelt, s mivel "13 másodpercnyi" üzemanyagot kapott (változott tehát a taktika), a mclarenes visszaelőzte.

Újabb egy kör elteltével Räikkönen is lecserélte a kerekeket (visszaért Trulli elé), ugyanekkor véget ért Webber jónak induló, mégis tragikus versenye: megpördült és kiesett.

A 26. körben M. Schumacher, Montoya és Button pit-stopolt, utóbbi a boxban megelőzte Räikkönent! Az első helyet Barrichello vette át, de csak a 28. körig. Ugyanekkor történt, hogy Ralf Schumacher motorja elfüstölt, így a williamses a verseny második kiesője lett.

Baumgartner kissé feltartotta a lendületesen haladó Massát, a brazil be is intett a Minardi magyarjának.

A 28. körben 1:34.223-ra javította Montoya a legjobb időt. Két kerékcsere után M. Schumacher, Montoya, Button, Räikkönen, Barrichello, Trulli, Coulthard, Szato (egy csere) volt a sorrend, a hatszoros világbajnok előnye továbbra is hat másodperc volt. Alonso a kilencedik helyen haladt.

A 33. körben Baumgartner annyira megijedt a mögötte száguldó Schumachertől, hogy a pályát is elhagyta, csak hogy helyet adjon neki. Egy fordulóval később Heidfeld autója alaposan lelassult, szektoronként több másodperccel volt lassabb a többieknél. Kicsit még szenvedett a Jordannel, aztán feladta a versenyt.

Alonso kicsit elszámolta magát a "full tankkal", a 37. körben több mint harminc másodperc volt a hátránya a hetedik helyen haladó Coultharddal szemben. (Nem ledolgozható különbség.)

A 39. körben kezdődött a döntő szakasz, előbb Coulthard, majd Montoya tudta le utolsó kerékcseréjét. A kolumbiai Trulli elé hajtott vissza a pályára.

Egy fordulóval később Schumacher (meg Räikkönen és Button) is letudta a kötelezőt, s mivel a szerelők a Ferrarinál is hibátlanul dolgoztak, a német gond nélkül visszafoglalta az első helyet.

Räikkönen kicserélte a kerekeket, visszament a pályára, a Mercedes-motor pedig (a szezonban immáron másodszor) szinte azonnal felmondta alatta a szolgálatot. Finoman szólva is morcosan vette tudomásul kiesését.

A 43. körben Massa átment fűnyiróba, s Schumacher majdnem lekaszálta hátulról, amint visszatért az aszfaltra...

Az élmezőnyből Barrichello cserélt utoljára kereket, a negyedik helyen folytathatta.

A 46. körben Panis megállás nélkül áthajtott a boxutcán: valószínűleg kereket akart cserélni, de a csapat nem várta. Integetéssel jelezte elégedetlenségét, később azonban még idegesebb lehetett: túllépte ugyanis a sebességhatárt, ezért újra át kellett hajtania a boxutcán. Ezúttal büntetésből...

A futam vége felé sok esemény nem történt, Barrichello porolt egyet, Bruni elhagyta a pályát, de igazából semmi nem változott.

Három körrel a leintés előtt Szato motorja eldurrant, így a japán elvesztette a nyolcadik helyért járó egy pontot. Helyét Massa foglalta el.

Mivel a célig Panis apróbb megpördülését leszámítva nem történt semmi érdemleges, Michael Schumacher megnyerte pályafutása 72. futamát. Második Juan Pablo Montoya, harmadik Jenson Button lett, aki életében először állhatott dobogóra. Negyedikként Rubens Barrichellót, ötödikként Jarno Trullit, hatodikként David Coulthardot, hetedikként Fernano Alonsót, míg nyolcadikként Felipe Massát intette le a kockás zászló.

Koncz Dávid

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK