A Skoda visszatér

A megannyi pletyka után megvolt a hivatalos bejelentés: az idei vb-szezonban a Skoda csupán hét raliversenyen indul. Először a júniusi Akropoliszon, s főképp az új Fabia WRC fejlesztgetése, tesztelése okán, már a 2005-ös évadra készülés jegyében.

A görög futamon kívül Finn-, Német-, Olasz-, Francia- és Spanyolországban, valamint Nagy-Britanniában áll rajthoz a cseh csapat, versenyzői persze csak egyéniben szerezhetnek pontot, már ha szereznek (mert a Skoda idén nem játszik a gyári mérkőzésen).

A versenyzők pedig a (40 éves) német Armin Schwarz és a finn Toni Gardemeister. Utóbbi maradt hát, előbbi meg visszatért a Hyundaitól, sőt már Mexikóban is ott volt a pályabejáráson - ezek szerint hosszabb távra terveznek Skodáéknál Schwarzilag is, mindenhogy. Jó hír.

A Skoda egyébiránt költségcsökkentésileg meg azért is vonult háttérbe egy időre, mert a csodafegyverként beharangozott Fabia csúnyán leblamált, gyengének, kiszámíthatatlannak bizonyult. Elődje, az Octavia éppen robusztusságáról, megbízhatóságáról volt híres.

És még két rövidhír: a spanyol Carlos Sainz tesztelte a Xsara legújabb fejlesztését Dél-Spanyolországban, és nagyon elégedett vele. Alig módosítottak a világbajnok autón - minek is, jön majd a C4. Ja, Új-Zélandon tehát nemcsak a Ford rukkol elő új géppel.

Richard Burns jobban van, mondják az orvosok, de 2005-nél előbb nem versenyezhet. A Peugeot-tól a Subaruhoz éppen visszaigazoló angol kiválóságnak az agyában tavaly ősszel találtak daganatot.

Új-zélandi rajtlista (április 16-18., WRC):
gyári:
Subaru: P. Solberg (Mills), Hirvonen (Lehtinen)
Citroen: Loeb (Elena), Sainz (Marti)
Peugeot: Grönholm (Rautiainen), Rovanperä (Pietilainen)
Ford: Märtin (Park), Duval (Prevot)
Mitsubishi: G. Panizzi (H. Panizzi), Sohlberg (Lindström)
privát:
H. Solberg, Menkerud (Peugeot 206)
Carlsson, Andersson (Peugeot 206)
Viita, Hantunen (Ford)
Warmbold, Price (Ford)

Összesen 58 páros nevezett, ismét meccsel a vébés N csoport is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK