McRae esete a Ferrarival

Sokak kedvence, a híres-hírhedt Colin McRae nem nyugszik. Az 1995-ös világbajnokot raliban parkolópályára helyezték, a 35 éves skót erre nekivágott a sivatagnak, teljesítette is a Dakart. Most meg az derült ki, hogy talán egy 550-es Maranellóval nyomul majd a júniusi Le Mans 24 órás versenyen.

"A Le Mans-i verseny senkit nem hagy hidegen, tán olyan, mint a Dakar" - idézi McCrash nyilatkozatát a wrc.com. Ami a ralit illeti, az 1995-ös vb-cím mellett Colin azzal is büszkélkedhet, hogy egykori kollégájával, a spanyol Carlos Sainzcal holtversenyben övé a legtöbb futamgyőzelem (25). Viszont idén nem kapott lehetőséget, kitette a Citroën. Hogy visszatér-e, s mikor a WRC-be? "Még nem tudom. Kérdezzenek meg augusztusban!"

McRae - akinek öccse, Alister ugyancsak ralizik úgy általában - januárban dakarozott, a Nissan gyári pilótájaként első nekifutásra huszadik lett, két gyorsaságit megnyert, jól sikerült hát a debütálás. Próbált már F1-es autót is, van még versenytapasztalata túraautózásban, ASCAR-ban (ovál) is. A GTS-osztályú Ferrarit a norfolki Snetterton pályán próbálhatta ki a héten, az 550-es Maranellót (6 literes, V12-es motor) az a Prodrive biztosította, amely a Subaru raliprogramjáért is felel.

"Nem volt lehetőségem mindent kipróbálni, jó lett volna többet menni száraz aszfalton." McRae 14 kört tett meg, összességében elégedett volt. A Le Mans-i 24 órás verseny időpontja június 12-13. Konkrét szerződésről még nincs hír, de őt, nimbuszát és kapcsolatait ismerve szinte biztos, hogy ismét megmutat(hat)ja, mit tud.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK