Sorsfordító lehet a Maláj GP

2004.10.08. 14:14

Különösen izgalmasnak ígérkezik a vasárnapi malajziai GP-futam, ugyanis a MotoGP-ben Valentino Rossi előnye mindössze 14 pontra zsugorodott Sete Gibernauval szemben, azaz nyitott maradt a világbajnoki cím sorsa a királykategóriában. Talmácsi Gábor a 11. legjobb időt motorozta a pénteki első időmérő edzésen.

Valentino Rossi joggal fogta a fejét a múlt hét végi esése után Katarban, ugyanis legnagyobb ellenfele, a spanyol Sete Gibernau hibátlan motorozással megnyerte a viadalt, és ezzel 14 pontra csökkentette hátrányát az olasz címvédővel szemben. Rossi az egyik kedvenc pályájaként emlegeti a maláj ringet, ám a sok egyenessel tarkított pálya elsősorban a gyorsabb motoroknak (Honda, Ducati) kedvez. Az első, pénteki időmérő edzésen Makato Tamada volt a leggyorsabb, őt Sete Gibernau és Valentino Rossi követte. A királykategória további érdekessége, hogy a Superbike-osokhoz átigazolt Garry McCoy versenyezni fog vasárnap a sérült Shane Byrne helyett, egy Aprilia nyergében.

Forrás: EPA

A 250 köbcentisek között Sebastian Porto volt a leggyorsabb az első időmérőn, őt a tabella éllovasa, Daniel Pedrosa követte, míg a harmadik legjobb időt Alex de Angelis motorozta. Talmácsi Gergő nem tudta kvalifikálni magát, ugyanis nem teljesítette a kötelező szintidőt.

A nyolcadlitereseknél Andrea Dovizioso végzett az első helyen a pénteki időmérőn, a második leggyorsabb Hector Barbea volt, akit Mika Kallio követett egy KTM-mel. Az idősebbik Talmácsi testvér a 11. helyre hozta a Malagutiját.

A versenyt élőben közvetíti vasárnap a Eurosport:

A 125-ös verseny magyar idő szerint reggel 6.15-kor kezdődik, a 250-esek 7.30-or rajtolnak, míg a Moto GP kategória versenye 9-kor kezdődik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK