Hat év után lett meg az albán kormányfő autója

2004.12.23. 9:39

Az albán rendőrség hat év után megtalálta Fatos Nano miniszterelnök fegyveresek által még 1998-ban elrabolt autóját. Az ellopott Mercedest hamis papírokkal és átütött alvázszámmal adták el.

Mint a helyi sajtó beszámolt róla, a rendőrség letartóztatta a kocsi jelenlegi tulajdonosát és azokat a személyeket is, akik annak idején fegyverrel kényszerítették az autót tisztító egyik kormányalkalmazottat a kocsi kulcsainak átadására.

Az elkövetők hamis dokumentumokat készítettek a Mercedes E250 Elegance típusú autóhoz, átütötték az alvázszámot, majd azt állítva, hogy a kocsi Olaszországból származik, eladták valakinek - a tényleges érték töredékéért.

Albániában 1990-ig, a kommunista rendszer összeomlásáig senki sem tarthatott magángépkocsit. A fordulat után valóságos autómánia tört ki, a legkülönfélébb használt kocsik tömegét hozták be az országba, súlyos környezetszennyezést és eladdig példátlan forgalmi dugókat okozva a fővárosban, Tiranában. Megkezdődött és pillanatok alatt "felvirágzott" az autólopás, sőt autórablás, és sok, valahol Európában eltűnt kocsi Albániában kötött ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK