Alex Hofmann is kihagyja Estorilt

Vágólapra másolva!
A Kawasaki német pilótája, Alex Hofmann sem indul a Portugál Nagydíjon, mert az Estoril főutcáján tartott parádén kezét törte.
Vágólapra másolva!

Hofmann szintén részt vett azon a bemutatón, amelyet a GP-re érkező közönségnek tartottak Estoril főutcáján. Az eseményen a pilóták egykerekezéssel, gumiégetéssel és egyéb produkciókkal szórakoztatták a közönséget.

A 24 éves német pilóta a ZX-RR nyergében végigmotorozott a bemutatópályán, ám amikor vissza akart térni a kiindulópontra, a forduló közben megcsúszott a motor hátulja, Hofmann pedig átrepült a motor felett. Először úgy tűnt, csak megütötte a kezét, de az alaposabb vizsgálat kiderítette, hogy bal kézfejében két csont eltörött.

"Fogalmam sincs, hogy mi történt. Nem húztam rá túl keményen a gázt, de a motor hátulja minden figyelmeztetés nélkül kicsúszott. Valószínű, hogy a hideg gumi és a csúszós út együtt okozták a balesetet. Minden körülmények között nagyon rossz elesni, de negyvennel, egy bemutatón, egyenesen ciki. Nem akartam levenni a sisakomat az esés után, hogy a tömeg ne lássa, mennyire elvörösödtem. Ráadásul a tömeg mellett még néhány televíziós kamera is látta az esetet, így a többiek a paddockban már tudtak mindent, mire egyáltalán visszamehettem a pályára. Gondolom, hétvégén páran viccelődni is fognak rajtam."

"Nem akarom elhinni, hogy ilyen szerencsétlenül jártam. A többiek sokkal nagyobb esést karcolásokkal úsznak meg, és még Shakey Byrne is csak az arcát horzsolta meg, mikor mindenféle védőfelszerelés nélkül elesett a paddock-robogóval."

"Ez volt az első esésem a múlt évi welcomi nyitány óta, és hihetetlen, hogy most szinte séta tempóban két csontomat is eltörtem" - panaszkodott Hofmann az esést követően.

Később, mikor kiderült, hogy a német pilóta nem indulhat a versenyen, így nyilatkozott: "Frusztrált és csalódott vagyok. A múlt heti jerezi verseny után nagyon vártam a jó folytatást. Ha bármilyen módja volna, hogy elindulhassak, megtenném, de a törés miatt nem tudom elég erősen fogni a markolatot, és Estoril nagy fizikai felkészültséget igénylő pálya.

Túl sok versenyzőnek került a karrierjébe, hogy kéztörés után túl hamar folytatta a versenyzést, tehát úgy határoztunk, a teljes felépülés érdekében nem állok rajthoz a hétvégi versenyen" - nyilatkozta a német versenyző.

A motornak néhány karcoláson és egy törött lábtartón kívül nem lett komolyabb baja, ám a Kawa Hofmannal együtt a boxban marad az április tizenötödikével kezdődő versenyhétvégén.