Sainz már nemcsak kacérkodik

2005.06.23. 21:17

Eldőlt, a kétszeres ralivilágbajnok, 43 éves spanyol Carlos Sainz rajthoz áll, debütál a Dakar-ralin, méghozzá a Volkswagen-csapat színeiben, autójában. Oldalán a sivatagban már nem kicsit tapasztalt, német Andreas Schulzcal.

Ezek itt (ott) ketten nem bírnak egymástól elszakadni. Kis túlzással. Igen, Colin McRae-ről és Carlos Sainzról van szó. A WRC-ben nem keveset voltak csapattársak, több helyen, több autóval, aztán McCrash elment dakarozni, és most Sanyi (vagy Karcsi) is szerencsét próbál.

Navigátora a (Kleinschmidt, illetve Maszuoka oldalán) kétszeres Dakar-győztes Andreas Schulz lesz, aki már vagy 15 éve gyűri az ipart a terepraliban. Mindenki bizakodó, a nyilatkozatok alapján fényes a jövő, stb. Végül is McRae megmutatta már a Nissannal, csakhogy a Dakar nem kizárólag a gyorsaságról szól...

Sainz mester ugye Volkswagenbe huppan. Rajta, Schulzcal együtt rajtuk kívül még négy páros (Kleinschmidt, Pons; Saby, Perin; De Villiers, Thörner; Gordon, Von Zitzewitz) vezet gyári Touareget - meg akarják végre fogni az uralkodó Mitsubishit. Bocsánat, Gordonék indítása még csak terv.

Sainz mostanság még WRC-zik, de csak besegít volt kenyéradójának. És még azt kell róla tudni amellett, hogy 1990-ben és 92-ben világbajnok volt, hogy övé minden idők legtöbb vébés futamgyőzelme a raliban, 26-os.

Arról nincs biztos infó, hogy vajon McRae is indul-e, már harmadszor, dehát miért is ne, sőt, vegyünk rá mérget, és figyeljük majd kettejük különmeccsét (is) jól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK