Az Autobest 2006-díjat a Kia Riónak ítélte oda a tizenkét kelet-európai országból érkezett, szakújságírókból álló zsűri.

2005-ben a Kia Rio 706 ponttal nyerte el az Autobest-díjat, maga mögé utasítva a 659 pontot gyűjtött Ford Focust, az 599 pontos Renault Cliót, illetve a Chevrolet Sparkot, amely 467 pontot kapott. A Suzuki Swift igencsak lemaradva, mindössze 449 pontos lett, és magyarországi autós szakújságíró nem is vett részt a szavazáson.

A B-szegmens számára, amelybe a Kia Rio is tartozik, a kelet-európai jelenti a legnagyobb felvevő piacot, amelybe egyébként az Autobest 2006-díj szempontjából Magyarország valamiért nem tartozik bele.

Az elbírálás során minden zsűritagnak maximálisan 240 pont odaítélésével kell véleményt alkotnia az autókról, 13 szempont figyelembe vételével. Ezek az alábbiakból állnak: az autó külső és belső kidolgozása, a kényelem, a technológia, a menetdinamika, a fogyasztás, a technológiai színvonal, a variálhatóság, a biztonság, valamint az alkatrész-ellátottság, a viszonteladói hálózat kiépítettsége, és nem utolsósorban az autó vételára.

2004-ben egyébként a Dacia Logan, 2003-ban a Fiat Panda, 2002-ben pedig a Citroën C3 kapta az Autobest-díjat.