Csapatot és kategóriát válthat jövőre Talmácsi

Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy Talmácsi Gábor a 2007-es gyorsaságimotoros-világbajnokságon már egy kategóriával feljebb, a 250 kcm-esek között folytatja a versenyzést.
Vágólapra másolva!

"A tárgyalások javában zajlanak, a kérdés az, hogy Gábor marad-e a Hondánál, vagy más istállónál folytatja - mondta az MTI-nek Stefano Favaro, a magyar motoros menedzsere. - Egy biztos: amennyiben továbbra is a jelenlegi csapatánál versenyez majd, akkor jövőre a 250 kcm-es kategóriában rajtol."

"Ez természetesen attól is függ, hogyan végez a vb-pontversenyben a szintén hondás Andrea Dovizioso, aki a negyedliteresek között jelenleg csupán két ponttal marad el az éllovas spanyol Jorge Lorenzo mögött. Amennyiben Andrea megnyeri a világbajnokságot, akkor szinte biztosan MotoGP-re vált, s ezzel nyitva lesz a kapu Gábor előtt. Ha ez nem jönne össze, akkor sincs gond: egy sereg jobbnál jobb ajánlatot kaptunk a 125 kcm-ben."

Talmácsi Gábor az elmúlt esztendőben vb-bronzérmes volt a KTM-mel, majd az idény után Hondára váltott. Jelenleg a kilencedik a vb-pontversenyben, és már az is komoly bravúrnak számítana, ha sikerülne bekerülnie az első hat közé. Ami a képességeit illeti, ez megvalósulhat, ám technikai sportról lévén szó, a motoron nagyon sok múlik.