Vágólapra másolva!
A márciusi Genfi Autószalonon mutatja be a nagyközönségnek legújabb modelljét a Spyker luxusautógyártó cég. Az eddig rendre veszteséges Spyker 2006-ban, története során először, pozitívan zárta az évet.
Vágólapra másolva!

Az új modell több elemében is hasonlít majd a márka korábbi C12-es típusára. Többek közt annak padlólemezét és motorját, valamint várhatóan egész elektronikus rendszerét is örökli. Az egyelőre névtelen jármű karosszériáját a világ egyik vezető tervezőcége, az előzetes találgatások szerint a Pininfarina, a Bertone vagy a Giugiaro készíti. A hollandok az új modellben ugyanazt az 500 lóerős, 12 hengeres, hatliteres Audi-motort alkalmazzák, mely már a C12-esben is bizonyított.

Az új sportautó mellett Genfben a Spyker D12 elnevezésű, nagy teljesítményű SUV-jának végső változatáról is lehull a lepel. 1800 kilogrammos súlya ellenére a D12 öt másodperc alatt képes elérni a 100 km/h-s sebességet, a plafon 295 km/h-nál van. A modellre már megjelenése előtt száz megrendelés érkezett, ami kifejezetten magasnak mondható, mivel a hollandok kézzel összeszerelt járműveikből nem is gyártanak évente száznál többet. Aki most szánta rá magát egy Spyker megvételére, annak a 327 fős várólista miatt sajnos legalább három évet kell várnia.