Felpaprikázták a Mini Clubmant

Vágólapra másolva!
Ahogy a Cooper S-hez, a nemrégiben megjelent Clubmanhez is elkészítette John Cooper Works elnevezésű tuningcsomagját a BMW. Az így már majdnem 200 lóerős autó hivatalos bemutatója a márciusi Genfi Autószalonon lesz.
Vágólapra másolva!

A JCW kittel felszerelt autó kívülről is jól megkülönböztethető a hagyományos modellektől. A Cooper S hasonló változatához hasonlóan a dögös vörös az autó hátuljáig érő fekete versenycsíkozást kapott, de a sportosabb lökhárítók, a 18 colos felnik és a küszöbtoldatok sem hiányoznak róla. Sokat dobnak még a modell megjelenésén a szénszálas műanyag visszapillantó tükrök, a kétoldalt kivezetett kipufogóvégek és a módosított motorháztető is.

Kistestvérével ellentétben a Clubmanhez csak egyfajta JCW-csomag lesz egyelőre elérhető. Az 1,6 literes, turbótöltős motor teljesítménye így 175-ről 192 lóerőre nőtt, míg nyomatékát 270 Nm-re sikerült feltornázni. Ezzel az extra erővel a kicsi kombi már nagyjából hat másodperc alatt lesz képes 0-ról 100 km/órára gyorsulni, végsebessége valahol 220 km/óra körül lesz.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]